назад

Регіональне обговорення системи відбору адвокатів, які залучаються до надання безоплатної правової допомоги

13886901 530083277183274 2924998710420655769 n

27 липня 2016 року директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернопільській області Ірина Хондогій прийняла участь у Регіональному обговоренні системи відбору адвокатів, які залучаються до надання безоплатної правової допомоги, за підтримки Ради Європи, та фінансування уряду Данії. Обговорення відбувалось у місті Івано-Франківськ.

З вступним привітальним словом виступила Менеджер Проекту Ради Європи “Подальша підтримка реформи кримінальної юстції в Україні” Кетеван Цхомелідзе, а її виступ доповнила експерт Проекту, суддя ad hoc Євросуду з прав людини, поофесор КНУ ім Т.Шевченка Олександра Яновська.

В ході обговорення директор Регіонального центру Ірина Хондогій розповіла про досвід процесу відбору адвокатів у Тернопільській області та внесла пропозиції щодо змін в процедурі проведення конкурсу.

Важливо, що в роботі цього обговорення брали участь представники адвокатських об’єднань, регіональних центрів з надання БВПД, громадських правничих організацій, суддів Апеляційних та адміністративних суддів-членів комісій по відбору адвокатів Львівської, Тернопільської, Волинської, Закарпатської, Чернівецької та Івано-Франківської областей.

За підсумками регіональних круглих столів будуть запропоновані зміни до існуючого порядку відбору адвокатів, які залучаються до надання безоплатної правової допомоги.