назад

13907086 530101990514736 3318285162083261104 n

28 липня 2016 року представники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернопільській області взяли участь у проведенні щорічної всеукраїнської акції до Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами.

Головним мотивом цьогорічної акції стала вимога ефективного лікування препаратами прямої противірусної дії.

Інформаційно-просвітницька акція проводилася ТМГО “Джерела” за підтримки МБФ “Альянс громадського здоров’я”. До акції долучилися також громадські організації: Тернопільське обласне відділення “Всеукраїнська мережа ЛЖВ”, керівники та працівники новоствореного реабілітаційного центру стаціонарного перебування соціального типу “Твоя незалежність”, представники Тернопільського обласного центру профілактики і боротьби зі СНІДом, КУТОР “Центр здоров’я”, представники ОБСЄ, ГО “Розвиток громади”, голова Асоціації жінок Марія Мацюк, представники тернопільського та обласного центрів соціальних служб для сім’ї дітей і молоді, та волонтери і керівники молодіжних організацій “Центр просвітлення” та “Генерація змін”.

13882344 530102120514723 6159795037059373037 nНа акції всі бажаючі змогли безкоштовно пройти обстеження на вірусний гепатит С, отримати консультацію лікаря-інфекціоніста та інформаційно-просвітницькі тематичні матеріали.

Працівники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернопільській області розповіли про право кожного затриманого, або особи яка утримується під вартою у СІЗО на безперервне лікування у випадку захворювання на вірусний гепатит, наданні замісної терапії наркозалежним, лікування антиретровірусною терапією, тощо. Наголосили, що у випадку затримання людини, яка потребує вищезгаданого лікування, такій особі необхідно одразу повідомити про свою хворобу захиснику-адвокату.

Адвокат повинен звернутись до адміністрації закладу з метою забезпечення лікування для підзахисного. При здійсненні захисту осіб, які утримуються під вартою і є пацієнтами замісної підтримувальної терапії або мають хронічні захворювання, що потребують безперервного лікування, захисник невідкладно звертається до адміністрації місця утримання або службової особи, відповідальної за перебування затриманих, з вимогою про надання медичної допомоги та заявляє клопотання про забезпечення безперервного лікування. Такі підходи є інноваційними у практиці адвокатської діяльності та передбачають у своїй перспективі дотримання права людини на належне лікування та здоров’я.

Нагадуємо, що отримати відповіді на запитання, які стосуються безоплатної правової допомоги можна зателефонувавши на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України із стаціонарних та мобільних телефонів).