назад

Регіональний центр зробив нові кроки в наданні допомоги родинам військовослужбовців та військовополонених

Надання правової підтримки не лише військовослужбовцям, а й сім’ям зниклих безвісти військовослужбовців та військовополонених – один з напрямів діяльності системи безоплатної правової допомоги у воєнний час.

Родинами цієї категорії військовослужбовців опікується і Міжнародний комітет Червоного Хреста, з яким Координаційний центр з надання правової допомоги уклав Меморандум про співпрацю. У межах цього Меморандуму Регіональний центр безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях також налагодив співпрацю з Червоним Хрестом. Директор Регіонального центру Анатолій Бородавка зустрівся з представниками Міжнародного комітету Червоного Хреста для детального обговорення подальшої співпраці.

На зустрічі узгодили основні завдання надання безоплатної вторинної правової допомоги жителям, які приїжджають з деокупованих територій і сім’ям військовослужбовців, які зникли безвісти або перебувають у полоні.

У результатіі домовились про те, що коли представники Червоного Хреста у межах сфери своєї діяльності проводитимуть зустрічі з людьми з деокупованих територій, фахівці безоплатної правової допомоги також братимуть участь у цих зустрічах, щоб інформувати про можливість одержання безоплатної правової  допомоги, надавати консультації або проводити правопросвітницькі заходи з питань, нагальних для громадян.