назад

Регіональний центр інформує про систему безоплатної правової допомоги

logo head big2

17 серпня відбувся запис радіопрограми, яка найближчими днями вийде в ефір на каналі обласного радіо філії НТКУ “Полтавська регіональна дирекція “Лтава”. Участь в інтерв’ю взяли виконуючий обов’язки директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області, доктор наук з державного управління, професор Микола Лахижа, директори Першого та Другого полтавських місцевих центрів з надання БВПД Ігор Рибас та Людмила Бубир.

Під час інтерв’ю обговорено проблемні питання щодо становлення та розвитку системи надання правової допомоги, відкриття бюро правової допомоги в районах та містах області.

Зокрема слухачі матимуть змогу отримати відповіді на питання, які стосувались виконання Постанови КМУ щодо реформування територіальних органів юстиції та створення бюро правової допомоги, функцій бюро правової допомоги, які розпочинають діяльність з 1 вересня цього року, найближчі заходи з реалізації обласної програми правової освіти населення, можливості та порядок отримання правової допомоги за рахунок держаних коштів.

У своїх виступах учасники програми закликали до подальшої співпраці суб’єктів надання правових послуг з метою захисту індивідуальних прав представників громади (зокрема, правозахисні громадські організацій, представництва міжнародних фондів, органи місцевого самоврядування тощо).