назад

Рівний доступ для кожного: засуджені отримають більше можливостей доступу до БПД


MP6Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області, Корольовський, Богунський та Житомирський районні відділи філії Державної установи «Центр пробації» підписали Меморандум про співпрацю.

Метою Меморандуму є консолідація зусиль зазначених інституцій, спрямованих на співпрацю у сфері надання безоплатної правової допомоги особам, які перебувають на обліку в уповноважених органах з питань пробації.

MP2
Меморандум підписали директор Регіонального центру з БВПД у Житомирській області Олександр Гербеда, начальник Богунського районного віддлу Філії ДУ «Центр пробації» Олександр Магдич, в. о. начальника Корольовського районного віддлу Філії ДУ «Центр пробації» Світлана Мудрієвська та заступник начальника Житомирського районного віддлу Філії ДУ «Центр пробації» Ілона Жук.
За словами директора Регіонального центру з БВПД у Житомирській області Олександра Гербеди, плідна співпраця між установами системи безоплатної правової допомоги з органами пробації є запорукою всебічного дотримання прав людини.
– На жаль непоодинокі випадки, коли засуджені до покарань, не пов’язаних із позбавленням волі мають труднощі у реалізації своїх прав та свобод, вони можуть потрапити у складні життєві ситуації та не знати, як вирішити їх у правовий спосіб, тому ми продовжимо право просвітницькі заходи для цих людей, – наголосив Олександр Гербеда.
Присутній на заході начальник відділу Регіонального центру з надання БВПД Олег Врублевський повідомив, яким чином відбувається процес призначення адвокатів у кримінальних провадженнях та у цивільних і адміністративних справах. Надав контактні телефони місцевих центрів та бюро правової допомоги. Розповів про головні законодавчі зміни у наданні безоплатної правової допомоги, які відбулись у 2018.
Сторони домовилися активно співпрацювати у сфері правопросвітництва шляхом проведення таких спільних заходів як тематичні семінари, лекції, круглі столи, зустрічі, а також організації доступу через функціонування дистанційних пунктів.