назад

РОБОЧА НАРАДА З КЕРІВНИКАМИ БЮРО ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ КОВЕЛЬСЬКОГО МІСЦЕВОГО ЦЕНТРУ

Ковель328 вересня 2016 року в місті Ковелі в приміщенні Культурно-просвітницького центру відбулась робоча нарада для керівників бюро правової допомоги Ковельського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Участь в нараді взяли директор Ковельського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Василь Ковальчук, заступник начальника відділу правової інформації та консультацій Римарук К.О. та головний спеціаліст відділу правової інформації та консультацій центру Воробей О.В. (регіональні куратори (координатори) бюро правової допомоги за відповідними напрямками), заступник начальника Турійського бюро правової допомоги Богдан Гут, заступник начальника Старовижівського бюро правової допомоги Юрій Сверба, заступник начальника Ратнівського бюро правової допомоги Михайло Михалевич та заступник начальника Камінь-Кашисркього бюро правової допомоги Інна Бондар.

Запрошені гості робочої зустрічі — директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області Ростислав Руденко, начальника Головного територіального управління юстиції у Волинській області Валентин Кухарик, а також голова партнерської громадської організації — Волинської обласної громадської організації “Центр правової допомоги” Надія Клімук.

Ковель3

Мета проведення робочої зустрічі — підбиття підсумків першого місця роботи бюро правової допомоги, напрацювання ефективних механізмів співпраці з партнерами, планування роботи на IV квартал, вектори розвитку системи на 2017 рік.

Протягом першої частини робочої наради зі спічами виступили директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області Ростислав Руденко та начальник Головного територіального управління юстиції у Волинській області Валентин Кухарик.

Ковель1

Так, зокрема, Ростислав Руденко, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області, привітав керівників бюро правової допомоги з першими результатами роботи, наголосив, що бюро правової допомоги повинні стати справжніми офісами справедливості та реальними провідниками змін в громадах та правосвідомості громадян.

Ковель2

Валентин Кухарик, начальник Головного територіального управління юстиції у Волинській області, наголосив, що дав особисту вказівку керівникам структурних підрозділів юстиції на місцях — відділам державної виконавчої служби, відділам державної реєстрації актів цивільного стану, державним нотаріальним конторам тощо — щодо максимальної співпраці з бюро правової допомоги, а також сприяння керівникам бюро правової допомоги з метою оперативного влиття останніх в правову спільноту регіонів.

Валентин Кухарик зауважив також, що перед керівниками бюро правової допомоги стоїть складне та, водночас, відповідальне завдання — сформувати в територіальних громадах імідж “нової юстиції”.

Друга частина наради була присвячена оперативному обговоренню між директором Ковельського місцевого центру Василем Ковальчуком та керівниками бюро правової допомоги проблемних питань в роботі бюро, плануванню роботи місцевого центру в цілому та бюро зокрема на IV квартал, якісних та кількісних показників в роботі системи безоплатної правової допомоги, пріоритетів розвитку системи на 2017 рік.