назад

Робоча зустріч у Подільківській сільській раді Липоводолинського району

KoM 2017 29 03 Podilky29 березня  головний спеціаліст Липоводолинського бюро правової допомоги Валерія ТЕРНОВА з робочим візитом відвідала Подільківську сільську раду Липоводолинського району. Спеціаліст поінформувала працівників сільської ради про основні напрямки діяльності Липоводолинського бюро, засади надання первинної та вторинної правової допомоги, озвучила категорії осіб, які, відповідно до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» мають право скористатися послугами безоплатного адвоката чи представника у цивільних справах.

Спеціаліст наголосила на змінах, внесених до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» та розповіла про можливості отримання послуг учасникам бойових дій, внутрішньо переміщеним особам та учасникам антитерористичної операції. Зокрема, вона зазначила, що в 2017 році при наданні вторинної правової допомоги враховується дохід особи, а не сукупного дохід сім’ї, як це було раніше та розповіла про можливість отримання послуг адвоката за рахунок держави ветеранами війни не лише з соціальних питань, але й з будь-яких правових питань. Також, роз’яснено присутнім, що внутрішньо переміщені особи мають змогу скористатися усіма видами правових послуг. Для осіб, які претендують на отримання статусу учасника бойових дій також передбачена соціальна гарантія. 

KoM 2017 29 03 Podilky1

Всі  учасники зустрічі отримали візитівки бюро з контактами, в приміщенні сільської ради  та на інформаційному стенді в центрі села Подільки розміщено плакат з інформацією про Липоводолинське бюро правової допомоги.

Довідково:
До складу Подільківської сільської ради входять наступні  населені пункти – села Велика Лука, Весела Долина, Коломійцева Долина та Потопиха.

Населення сільської ради складає 1 065 осіб .

Липоводолинське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт Липова Долина, вул. Полтавська, 17 Тел: (05452) 5-15-37; 5-16-33

E-mail: lypovodolynske@legalaid.sm.ua

 

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги України: 0 800 213 103