назад

Робоча зустріч у рамках операції «Мігрант» у Охтирці

OkM 171108 01Із метою запобігання та протидії нелегальній міграції та іншим порушенням законодавства України в міграційній сфері, притягнення порушників до відповідальності, у м. Охтирка 7 листопада юристи Охтирського МЦ з надання БВПД провели робочу зустріч у рамках операції «Мігрант».

Обговорення відбувалося між начальником МВО слідчого відділення Охтирського відділу поліції ГУНП у Сумській області капітаном поліції Юрієм Жабко, представником Охтирського міськрайонного сектору ДМС України у Сумській області Веронікою Таширевою та начальником відділу правопросвітництва та надання БППД Мариною Лапоног.

У ході обговорення підіймалися питання щодо здійснення контролю над міграційними потоками держава, під час яких іноземці стикаються з рядом перешкод і труднощів. «Фахівці Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (БВПД) із практичного досвіду  знають, із якими складностями стикаються громадяни інших країн, у яких є бажання постійно перебувати на території України», – зазначила Марина Лапоног.

Також обговорено питання щодо права на безоплатну вторинну правову допомогу громадян держав, з якими Україна уклала відповідні міжнародні договори про правову допомогу, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, а також іноземці та особи без громадянства відповідно до міжнародних договорів, учасником яких є Україна, якщо такі договори зобов’язують держав-учасниць надавати певним категоріям осіб безоплатну правову допомогу. 

У свою чергу Вероніка Таширева розповіла про проведені рід заходів щодо перевірки правил перебування на території України іноземців та осіб без громадянства, із  метою зменшення негативного впливу етнічної злочинності на криміногенну ситуацію в регіоні.

OkM 171108 02

Під час обговорення Юрій Жабко повідомив: «Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні, а саме проживання без документів, за недійсними документами, ухилення від виїзду з України після закінчення відповідного терміну перебування тягнуть за собою накладення штрафу до 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Поліція й надалі працюватиме в рамках триваючої операції «Мігрант», – коментує Юрій Жабко.

Також було зазначено, що іноземці та особи без громадянства можуть отримати допомогу у правових питаннях у місцевих центрах правової допомоги.

Довідково: єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).

 

Охтирський МЦ з надання БВПД: вул. Перемоги, 13; тел. (05446) 4-22-23.