назад

Робоча зустріч з питань кампанії «Чесна платіжка»

З метою узгодження дій по підвищенню рівня обізнаності громадян Прикарпаття щодо проведення правопросвітницької кампанії «Чесна платіжка» у приміщенні Регіонального центу з надання БВПД в Івано-Франківській області  3 липня відбулась робоча зустріч з керівниками місцевих центрів, представників Головного територіального територіального управління юстиції в області та Регіонального представника Уповноваженого ВРУ з прав людини Людмили Непийводи.

2

Задля здійснення правопросвітницької кампанії «Чесна платіжка», яка реалізується Міністерством юстиції України спільно з системою безоплатної правової допомоги в рамках всеукраїнського просвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» та передбачає впровадження механізмів установлення справедливих цін на тепло і гарячу воду, забезпечення захисту мільйонів українців від свавілля комунальників, керівництво Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області ініціювало робочу нараду з метою погодження правопросвітницьких заходів.

Директор Регіонального центру Михайло Євчук наголосив, що у рамках кампанії громадяни зможуть дізнатися про захист своїх прав як споживачів житлово-комунальних послуг (як діяти у випадку отримання нечесної платіжки та домогтися перерахунку вартості опалення). Адже мешканці Прикарпаття мають право платити лише за те, що вони придбали чи спожили.

3

На сайті Урядового порталу та Міністерства юстиції України з’явився онлайн-калькулятор розрахунку чесної платіжки, скориставшись яким, можна дізнатися, чи справедливою є вартість тепла та гарячої води у кожному з регіонів.

Учасники робочої зустрічі зауважили, що нова соціальна ініціатива сприятиме викоріненню будь-яких схем з обрахуванням тарифів і спонукатиме місцеву владу відповідально вкладати кошти місцевих бюджетів у модернізацію житлово-комунального господарства.

Регіональний представник Уповноваженого ВРУ з прав людини Людмила Непийвода та фахівці Головного територіального управління юстиції в області наголосили на важливості піднятої теми та погодились на тісну співпрацю в рамках всеукраїнської правопросвітницької кампанії «Чесна платіжка».

4