назад

Робочі зустрічі щодо створення дистанційних пунктів доступу до БПД в установах соціального захисту населення

rob zu 1   З метою реалізації Меморандуму про наміри щодо співробітництва між Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Закарпатській області, Головним територіальним управлінням юстиції в Закарпатській області та Департаментом соціального захисту населення Закарпатської обласної державної адміністрації, 22 лютого директор Ужгородського місцевого центру з надання БВПД Михайло Давиденко та начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БППД Марія Рішко провели робочу зустріч щодо створення дистанційного_пункту доступу до БПД із начальником Управління соціального захисту населення Ужгородської РДА Андріаною Зизич.

    Під час зустрічі сторони домовилися про графік проведення прийому громадян – один раз на квартал у приміщенні Управління соціального захисту населення Ужгородської РДА.
Також працівники місцевого центру провели робочу зустріч із директором Ужгородського районного територіального_центру_соціального_обслуговування#пенсіонерів та одиноких_непрацездатних_громадян І. Гомович.
  Цього ж дня М. Давиденко та М. Рішко провели робочу зустріч із начальником Управління соціального захисту населення Ужгородської міської ради щодо створення дистанційного пункту доступу до БПД. У результаті зустрічі сторони узгодили графік проведення прийому громадян в Управлінні соцзахисту.
    У середу, 21 лютого, в.о. директора Хустського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Лариса Фучко та заступник начальника відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Мирослава Скляр провели робочу зустріч з начальником управління соціального захисту населення виконавчого комітету Хустської міської ради Мариною Елек.

rob zu 2
   За результатами зустрічі домовлено створити дистанційний пункт в установі соціального захисту, де відтепер в першу п’ятницю щомісяця, з 10.00 по 12.00 год., громадяни зможуть отримати правові інформації, консультації та роз’яснення з правових питань, допомогу у складанні заяв, скарг та інших документів правового характеру. Прийшовши до дистанційного пункту, кожен, хто потребує безоплатну правову допомогу, може проконсультуватися з фахівцями Хустського місцевого центру з надання БВПД, перевірити свою належність до категорії осіб, які мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги, дізнатися про перелік документів, які необхідно подати для підтвердження належності до суб´єктів права на таку допомогу.
   Організація роботи дистанційних та мобільних консультаційних пунктів має на меті спрощення доступу до безоплатної правової допомоги та задоволення потреб у правових послугах, як для соціально-вразливих категорій громадян, зокрема таких як інваліди, люди похилого віку або з обмеженими фізичними можливостями, одинокі особи, ветерани війни, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, внутрішньо переміщені особи.

   Тож, шановні краяни, якщо ви потребуєте правової допомоги, звертайтесь до найближчих центрів та бюро правової допомоги на Закарпатті, або ж телефонуйте на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно з мобільних і стаціонарних телефонів у межах України).