назад

Робочі зустрічі у Каневі: ефективна робота Золотоніського міського центру

15 березня 2016 року, з метою узгодження планів подальшої співпраці, спеціалісти Золотоніського місцевого центру з надання БВПД Тетяна Костогриз, Олег Костогриз та Тетяна Жалобна здійснили робочу поїздку до м. Канів, де провели зустрічі із заступником начальника управління соціального захисту населення виконавчого комітету Канівської міської ради Ольгою Салтиковою та начальником відділу “Центр надання адміністративних послуг” виконавчого комітету Канівської міської ради Оленою Проняєвою.

В ході зустрічей в.о.директора Золотоніського МЦ Тетяна Костогриз розповіла про діяльність Золотоніського МЦ та необхідність відповідно до Закону України “Про безоплатну правову допомогу” забезпечення окремих соціально-незахищених категорій громадян безоплатною вторинною правовою допомогою. Зазначила, що Золотоніський місцевий центр надає вторинну правову допомогу, яка полягає у складенні процесуальних документів та представництва інтересів особи в суді по цивільних і адміністративних справах.

Цього ж дня, згідно плану роботи мобільних пунктів консультування Золотоніського місцевого центру з надання БВПД, в приміщенні Канівського міськрайонного управління юстиції, відбувся виїзний прийом громадян, які потребують правової допомоги.

Проведено круглий стіл з учнями старших класів шкіл міста, які мають намір вступити у вищі навчальні заклади юридичного профілю, на тему: “Безоплатна правова допомога — на крок ближче до людей”.

На заході школярів поінформовано про діяльність МЦ та необхідність, відповідно до Закону України “Про безоплатну правову допомогу”, забезпечення окремих соціально-незахищених категорій громадян безоплатною правовою допомогою, перелік категорій громадян, які мають право на БВПД, види правових послуг, перелік галузей права, по яких надається допомога, контактні телефони та графік роботи центру, а також розповсюджено буклети, які містять інформацію про БВПД.

Також проведено зустріч із заступником директора Канівського міськрайонного центру зайнятості Оксаною Дрозденко. Сторони обговорили умови подальшої співпраці.

В межах заходів по м. Каневу громадськість було поінформовано про діяльність Золотоніського місцевого центру з надання БВПД та контактні дані МЦ, розповсюджено буклети «Що таке безоплатна вторинна правова допомога та як її отримати», а також інформаційні матеріали з контактними даними центру.