назад

Робота мережі дистанційних пунктів Лубенського місцевого центру правової допомоги

15.03.2017 Mirgorod Mirgorodska RDA komisiya iz zaxustu prav dutunu

Працівники Лубенського центру  розширюють доступ до безоплатної правової допомоги, зокрема через дистанційні пункти, де можна реалізувати своє право на безоплатну допомогу та беруть участь у заходах, спрямованих для налагодження спвпраці з органами виконавчої влади задля оптимізації надання правової допомоги.  

15 березня 2017 року в.о. начальника Миргородського бюро правової допомоги Людмила Горобець  взяла участь у засіданні комісії із захисту прав дитини Миргородської райдержадміністрації. Засідання комісії відбулося під головуванням заступника голови Миргородської райдержадміністрації Олександра Гуржія.

На розгляд комісії були винесені питання встановлення місця проживання малолітніх дітей з одним із батьків, про встановлення опіки над неповнолітньою, про встановлення годин та днів спілкування татом із дитиною, про супровід сім’ї, яка перебуває у складних життєвих обставинах. За результатами розгляду питань, із врахуванням інтересів дітей, були прийняті відповідні рішення та рекомендації.

З метою розширення доступу до безоплатної правової допомоги для соціально-вразливих категорій громадянвідбулися консультаційні прийоми громадян дистанційних пунктів.

Дистанційні пункти доступу до безоплатної правової допомоги функціонують на постійній основі за визначеним графіком в приміщенні установ, організацій, закладів для громадян, які мають потребу в безоплатній правовій допомозі, та не мають можливості оперативно звернутися до місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Кожен, хто потребує безоплатної правової допомоги, завдяки дистанційному пункту може:

1. дистанційно проконсультуватися з фахівцямимісцевого центру та бюро, отримати інформацію про місце знаходження відповідної установи, а також дізнатися про види послуг, які там надаються;

2. перевірити свою належність до категорії осіб, які мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги;

3. дізнатися перелік документів, які необхідно подати для підтвердження належності до суб’єктів права на таку допомогу.

Головний спеціаліст Чорнухинського бюро правової допомоги Юлія Галенко провела консультаційний прийом громадян у приміщенні  комунального закладу “Чорнухинський центр первинної медико-санітарної допомоги” за адресою: смт. Чорнухи, вул. Мележика, 2. За наданням правової консультації звернувся один громадянин з питання офіційного працевлаштування.15.03.2017 dystanciinyi punkt PMSD Chornukhy Galenko Y.S. 2

В Хорольському районному центрі зайнятості консультувала громадян заступник начальника Хорольського бюро правової допомоги Юлія Барило.15.03.2017 mobilnuy dustanciynuy pynkt dostypa do bpd Horolskuy CZ zastypnuk nachalnuka Horolskogo BPD Ylia Barulo

Також 15 березня в Гребінківському районному суді Полтавської області громадяни мали можливість отримати консультування у в. о.  головного спеціаліста Гребінківського бюро правової допомоги Зої Скляр. Grebinkivskii rayonii sud distanciini punkt konsultuvanna. Grebinka. Scliar Z. golovnii specialist viddilu 15.03.17

В цей день на базі Лохвицького бюро правової допомоги було підписано Угоду про співпрацю з Лохвицьким районним відділом (з питань пробації) Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції. Начальник Лохвицького районного відділу (з питань пробації) Сергій Левченко зазначив, що районний відділ буде всебічно сприяти діяльності Бюро, що дозволить підвищити рівень правової захищеності громадян та знизити рівень правового нігілізму.

Довідково. Пробація відноситься до процесу виконання в суспільстві покарань і заходів, передбачених законом і призначених правопорушникові. Вона включає широке коло дій та заходів виховного впливу, таких як нагляд, контроль і надання допомоги, метою яких є залучення засудженого до громадського життя, а також забезпечення безпеки суспільства. 

Нагадуємо, що скористатися послугами Лубенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги громадяни можуть завітавши до місцевого центру за адресою: м. Лубни, вул. Монастирська 17  (у дворі суду), тел. (05361) 61-120. Лубенський місцевий центр поширює свою діяльність на м. Лубни та Лубенський район.