назад

Розширюється співпраця Лубенського центру та соціальних служб РДА

15.03.2017 zystrich Rossoha AI Lubny RDA

В середу, 15 березня 2017 року, в приміщенні Служби у справах дітей Лубенської РДА відбулась зустріч директора Центру правової допомоги Артема Россохи з начальником Служби у справах дітей Наталією Стромко та директором Лубенського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Іриною Харченко.

Співпраця установ налагоджена вже тривалий час і дає позитивні результати. Особи з числа демобілізованих, сім’ї у складних життєвих обставинах, а також молодь отримують допомогу від працівників служб. Якщо питання неможливо вирішити силами РДА і виявляється потреба у судовому способі захисту, клієнти спрямовуються до Лубенського центру правової допомоги. Якщо ж до Центру заходить клієнт за консультацією юристи системи безоплатної правової допомоги звертаються за роз’ясненнями до спеціалістів РДА.

“Спеціалізація в певному напрямку дає змогу сконцентруватись на якісному вирішенні проблеми.  Постійна довготривала робота в одному напрямку дає змогу вивчити всі нюанси і “підводні камені”, яких у нашому законодавстві більш ніж достатньо.”- зазначив директор Центру Артем Россоха.

Погоджується з цим і начальник Служби у справах дітей Наталія Стромко. За її словами, коли питання торкається специфіки роботи іншого структурного підрозділу, краще звернутись за роз’ясненням до спеціалістів у цьому напрямку.

“Це приклад взаємодії структур. Основна задача — допомогти людині. При цьому людину не повинно хвилювати як ми це зробимо — самостійно одним відділом чи всіма державними структурами міста та району. Головне — результат. І ми його досягаємо шляхом взаємодії. – констатувала Ірина Харченко, директор  Лубенського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Так,  до Лубенського центру вищевказаними установами було направлено більше 20 осіб. В першу чергу, це демобілізовані з питань виплати одноразової грошової допомоги до 5 травня, перерахунку розміру пенсії у зв’язку із достроковим виходом на пенсію, матері з питань позбавлення батьківських прав, отримання дозволу на виїзд дитини за кордон, стягнення аліментів. 

Нагадуємо, що за отримання безоплатної правової допомоги громадяни можуть звернутися до Лубенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Лубни, вул. Монастирська 17  (у дворі суду), тел. (05361) 61-120. Лубенський місцевий центр поширює свою діяльність на м. Лубни та Лубенський район.