назад

Спільні консультування з Управліннями праці та соціального захисту

16032017priyomKeleberda

 

Чільне місце у діяльності фахівців системи БВПД області займає співпраця з  управліннями праці та соціального захисту населення, адже більшість наших клієнтів є соціально вразливі категорії населення, тому є доцільним проводити консультування саме  на базі даних органів та у активній співпраці з ними.

16 березня 2017 року головний спеціаліст відділу правової інформації та консультації Оленою Васюк у складі “соціального офісу” провела виїзний прийом громадян с. Келеберда Кременчуцького району Полтавської області.

Громадяни зверталися за консультаціями щодо порядку спадкування, погашення боргових зобов’язань за кредитним договором, порядку отримання земель сільськогосподарського призначення у приватну власність. Оленою Васюк надано роз’яснення положень Цивільного кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Земельного кодексу України та ознайомлено клієнтів із покроковою схемою дій для врегулювання правових питань.

Усім особам при зверненні надано роз’яснення про порядок звернення громадян до центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, та перелік необхідних документів.

16 березня 2017 року в.о. начальника Семенівського бюро правової допомоги Микола Зайченко надавав консультації громадянам на базі Управління праці та соціального захисту населення Семенівської районної державної адміністрації.

Громадяни звертались щодо роз’яснення прав споживачів, порядку заміни товару неналежної якості. Микола Зайченко роз’яснив положення Закону України “Про захист прав споживачів”, надав інформацію щодо прав та обов’язків споживача, а також зазначив, що придбання товару неналежної якості із істотними недоліками, які унеможливлюють використання товару, дає право споживачу вимагати розірвання договору та повернення сплаченої за товар грошової суми або вимагати заміни товару на такий же товар або на аналогічний, з числа наявних у продавця (виробника) товар. А також ознайомлено клієнта із Переліком товарів належної якості, що не підлягають обміну (поверненню), згідно Постанови Кабінету міністрів України “Про реалізацію окремих положень Закону України “Про захист прав споживачів”.

Реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу громадяни можуть звернувшись доКременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомогизнаходиться за адресою: м. Кременчук, вул. Небесної сотні, 54, тел.. (05366) 3-00-38. Кременчуцький місцевий центр поширює свою діяльність на м. Кременчук та Кременчуцький район.

Семенівське бюро правової допомоги за адресою: с-ще. Семенівка, вул. Незалежності, 34, тел. (05341)91-2-43.