назад
20.03.17

Робоча зустріч зі слідчими Шевченківського управління поліції

attach 63625613947818676517.03.2017 в Шевченківському УП ГУНП в м. Києві відбулась робоча зустріч представників Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у місті Києві та адвокатів системи БВПД з керівництвом та співробітниками управління поліції.
Під час зустрічі директор Регіонального центру Оксана Василяка навела статистичні дані по Управлінню поліції щодо винесених постанов та повідомлень про затримання осіб. Звернула увагу на стан дотримання Порядку інформування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про випадки затримання, адміністративного арешту або застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, який затверджений постановою Кабінету міністрів України №1363 від 28 грудня 2011 року. Наголосила на основних проблемних питаннях, зокрема щодо необхідності своєчасного інформування Центру про випадки затримання осіб, забезпечення допуску адвокатів та інших питаннях.

Адвокати які забезпечують надання БВПД в Шевченківському районі міста Києва, зокрема Вадим Маркевич, Ігор Свєтлічний, Микола Могуренко та Ігор Горбаль, навели приклади основних проблем які виникають під час здійснення захисту на досудовому слідстві та поділилися зі слідчими практиками інших правоохоронних органів по дотриманню норм КПК та забезпечення права осіб на захист.
Наприкінці зустрічі відбулось обговорення порушених питань та досягнуто домовленостей щодо проведення аналогічних зустрічей у подальшому.

attach 636256139412198819