назад

Робота мобільної точки доступу до правової допомоги на Володимирщині

DSCN985515 вересня 2017 року в рамках загальнонаціонального проекту «Я МАЮ ПРАВО!» представниками системи БПД та ГТУЮ Волинської області забезпечено роботу мобільної точки доступу до системи безоплатної правової допомоги та проведено консультування мешканців і аграріїв села Заріччя Володимир-Волинського району.

Візит робочої групи у складі заступника директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області Євгенія Блащука, директора Володимир-Волинського місцевого центру з надання БВПД Наталіі Смолярчук, першого заступника начальника Головного територіального управління юстиції у Волинській області Сергія Філюка та заступника начальника відділу розгляду звернень та забезпечення діяльності комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації управління державної реєстрації ГТУЮ Лесі Романенко розпочався з робочої зустрічі з представниками органів місцевого самоврядування та аграрного сектору.DSCN9856

Присутніх було поінформовано про створення та роботу на території області оперативного штабу захисту представників аграрного бізнесу від рейдерів та мобільних точок доступу до системи безоплатної правової допомоги.

Учасники зустрічі проаналізували роботу комісії з розгляду скарг у сфері державної реєстрації, обговорили питання подвійної реєстрації права оренди земельних ділянок.

Окрім земельних питань учасників зустрічі турбувала проблема передачі майна у власність сільської громади, що також стало предметом роз’яснень та обговорень.DSCN9865

Заступник директора Регіонального центру з надання БВПД у Волинській області Євгеній Блащук поінформував присутніх про роботу системи безоплатної правової допомоги в регіоні, окреслив механізми забезпечення доступу вразливих верств населення до правосуддя.

Директор Володимир Волинського місцевого центру з надання БВПД Наталія Смолярчук надала правові консультації представникам органу місцевого самоврядування з проблемних питань, які виникають у них під час здійснення службової діяльності.

Серед присутніх розповсюджені інформаційні друковані матеріали на тему захисту прав громадян, розроблені Міністерством юстиції України, Координаційним центром з надання БПД та місцевим центром з надання БВПД.

Довідково:
Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Дубнівська, 36. Тел. (0332) 78-79-96, 0673136658, 0504652436. E-mail:
office.volyn@legalaid.lt.ua

Володимир-Волинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Володимир-Волинський, вул. Устилузька, 19. Тел. (03342) 3-80-11. E-mail: volodymyr-volynskyy.volyn@legalaid.lt.ua