назад

Робота мобільних консультаційних пунктів у Рожищенському районі

0cDhDf FQWEЗ метою розширення доступу до безоплатної правової допомоги 06 та 07 лютого 2017 року в.о. начальника Рожищенського бюро правової допомоги Сергій Лясковський провів прийом громадян на базі мобільних консультаційних пунктів у селах Навіз та Сокіл Рожищенського району.

За час прийомів за наданням безоплатної правової допомоги звернулося шестеро осіб, яких цікавили питання земельного, адміністративного, спадкового, сімейного права та питання соціального забезпечення.
Одне з питань, стосовно якого була надана юридична консультація, стосувалося можливості звернення до суду з позовом про розлучення у випадку, якщо спільній дитині подружжя лише 6 місяців.
Фахівці Рожищенського бюро правової допомоги інформують, що відповідно до ч. 2 ст. 110 Сімейного Кодексу України позов про розірвання шлюбу не може бути пред’явлений протягом вагітності дружини та протягом одного року після народження дитини, крім випадків, коли один із подружжя вчинив протиправну поведінку, яка містить ознаки кримінального правопорушення, щодо другого з подружжя або дитини.
Однак в ч. 4. цієї ж статті 110 СК України сказано, що чоловік, дружина мають право пред’явити позов про розірвання шлюбу до досягнення дитиною одного року, якщо батьківство щодо неї визнане іншою особою або за рішенням суду відомості про чоловіка як батька дитини виключено із актового запису про народження дитини.

0cDhDf FQWE

Довідково:
Для забезпечення і реалізації своїх прав та інтересів громадяни можуть звернутися до Рожищенського бюро правової допомоги за адресою: м. Рожище, вул. Незалежності, 60, контактний телефон: (03368) 21780.