назад

Розпочато навчання волонтерів-параюристів у Конотопі

KoM 2017 10 03 parajuristy9 березня на базі Конотопського місцевого центру відбулося перше заняття для  молодих  волонтерів-параюристів із числа студентів Конотопського індустріально-педагогічного технікуму Сумського державного університету.

Студенти-волонтери навчаються на спеціальності «Соціальна робота» та мають мотивацію здобувати нові знання та практичні навички роботи з людьми. Керівником волонтерської ініціативи є викладач спецдисциплін на спеціальності «Соціальна робота» цього ж навчального закладу практичний психолог Марина СИВЕЦЬ. Відділом правопосвітництва розроблено програму підготовки параюристів, до якої входять як теоретичні так і практичні заняття, які спрямовані на пізнання практичних аспектів роботи в системі безоплатної правової допомоги. На першому занятті  студенти познайомилися один з одним ближче, ознайомилися із основами роботи системи безоплатної правової допомоги в Україні.

KoM 2017 10 03 parajuristy1

Начальник відділу правової інформації та консультування Дмитро СОЛЯНИК розповів присутнім про питання з якими звертаються громадяни заправовою допомогою до центру, процедуру надання консультації та відповів на запитання присутніх. Директор центру Олександр МУХА надав інформацію про особливості роботи місцевого центру, систему мотивування працівників на ефективне виконання своїх обовязків. Валентина ВОЛІК провела екскурсію по центру та познайомила учасників навчання із основними технологічними процесами надання правової допомоги клієнтам та співпраці із усіма зацікавленими сторонами. Студенти в інтерактивній формі відпрацювали навички спілкування із питань надання інформації про безоплатну правову допомогу та визначення потреб громадян у отриманні правової консультації. Всі присутні отримали інформаційні матеріали з контактами центру.

KoM 2017 10 03 parajuristy1

KoM 2017 10 03 parajuristy4

KoM 2017 10 03 parajuristy5


Довідково:
Адреса центру: 41615, м. Конотоп, вул. Братів Лузанів, 43

Телефон (05447) 6-23-47

Електронна пошта центру: konotop.sumy@legalaid.gov.ua

Юрисдикція Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги:
м. Конотоп та Конотопський район,

м. Буринь та Буринський район,

м. Ромни та Роменський район,

Липоводолинський район,

Недригайлівський район Сумської області.

 

Телефон єдиної системи безоплатної правової допомоги: 0(800) 213 103