назад

У Летичеві відбувся семінар для працівників бюро правової допомоги та суду

суд1     Чи усі громадяни мають рівний доступ до правосуддя та правової допомоги, які проблеми виникають у фахівців бюро правової допомоги під час роботи з клієнтами, з якими питаннями найчастіше звертаються до бюро — усе це обговорювали 9 березня 2017 року на семінарі у приміщенні Летичівського районного суду.

     У заході взяли участь фахівці Летичівського бюро правової допомоги та колектив Летичівського районного суду. З-поміж іншого йшлося про розміри судового збору та зміни в законодавстві, які набрали чинності з 1 січня цього року. Як відомо, новації стосувалися розширення кола осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. суд3

     Принагідно начальник Летичівського бюро правової допомоги ознайомила працівників суду із переліком послуг, які надає бюро, а також порядком їх надання, зокрема призначення адвоката за бюджетні кошти для представництва і захисту особи в суді.

*   *   *

     Роз’яснення законодавства і консультації з правових питань можуть безкоштовно отримати усі, хто звернеться до місцевих центрів з надання БВПД або у бюро правової допомоги, незалежно від статків та соціального статусу.

     Хмельницький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (територія обслуговування — Хмельницький, Віньковецький, Волочиський, Городоцький, Деражнянський, Летичівський, Старосинявський, Ярмолинецький райони там. Хмельницький). Адреса: м. Хмельницький, вул. Соборна, буд. 75, 2 поверх. Тел. 0382 65-77-88.     

      Летичівське бюро правової допомоги — смт Летичів, вул. Юрія Савіцького, 14/1, тел. (03857) 2-01-71, 2-01-72.

     Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.