назад

14875040 1173506176028302 1705248774 n

19 жовтня 2016 року керівник Тернопільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юрій Гордєєв та інтегратор Ірина Максимюк провели робочу зустріч з головою Підгороднянської сільської ради Сергієм Чапраком.

У ході зустрічі працівники центру ознайомили сільського голову з  основними напрямами роботи місцевого центру, категоріями осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу відповідно до ст. 14 Закону України “Про безоплатну правову допомогу”. Вони також обговорили  проблеми, з якими найчастіше зустрічаються сільські жителі, а саме: земельні спори, оформлення спадкового майна, умови подальшої співпраці в частині організації та забезпечення роботи мобільного консультаційного пункту на базі сільської ради. В свою чергу, сільський голова Сергій Чапрак запросив представників місцевого центру взяти участь у громадських слуханнях, які відбудуться 20 листопада 2016 року та проінформувати мешканців села Підгородне про їхнє право на безоплатну правову допомогу.

Фахівці місцевого центру розмістили на інформаційному стенді Підгороднянської сільської ради друковані матеріали про безоплатну вторинну правову допомогу з контактами місцевого центру та довідку щодо соціальних гарантій учасникам АТО. За результатами зустрічі сторони домовилися укласти Меморандум про співпрацю.

Насамкінець Юрій Гордєєв та Ірина Максимюк повідомили присутнім, що при порушенні своїх прав вони можуть звернутися до Тернопільського місцевого центру з надання БВПД за адресою: м. Тернопіль, вул. Шпитальна, 7 з відповідним зверненням та отримати кваліфіковану юридичну допомогу, або зателефонувавши за номером телефону: (0352) 52 15 20.

Також в області працює три місцеві центри з надання БВПД та чотирнадцять бюро правової допомоги. Їх контакти можна переглянути тут:  

Тернопільський місцевий центр;

Кременецький місцевий центр;

Чортківський місцевий центр.

За єдиним номером системи безоплатної правової допомоги в Україні 0 800 213 103 можна уточнити контакти центрів та бюро по всій території держави. А так само дізнатися про те, які є види безоплатної правової допомоги, гарантованої державою, та як її можна отримати.