назад

Розвиток майбутнього кадрового потенціалу системи БПД

2016 06 17З початку 2016 року представники Регіонального та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги області провели низку зустрічей з керівництвом, викладачами та студентами вищих навчальних закладів міста Чернівці та області, які готують фахівців юридичного спрямування. 

Під час цих зустрічей працівники центрів з надання БВПД знайомили учасників із функціонуванням системи БПД у Чернівецькій області, процесом реформування органів юстиції, змінами та нововведеннями в системі БПД. 

Такі зустрічі проходили в атмосфері активних обговорень. Студентів, поряд із теоретичними та практичними аспектами функціонування системи БПД в області, цікавили питання участі в конкурсах на заміщення вакантних посад  у центрах, можливість долучитися до системи БПД. Результатами таких контактів стали домовленості керівництва Регіонального центру з надання БВПД з керівництвом вузів про проходження практики студентів старших курсів на базі Регіонального та місцевих центрів. 

З метою формування теоретичних знань, професійних умінь і навичок та набуття практичного досвіду з 1 червня 2016 року студенти-третьокурсники юридичного факультету, напрямку підготовки “Правознавство”, Буковинського державного фінансово-економічного університету розпочали проходження практики на базі Чернівецького, Вижницького та Кельменецького місцевих центрів з надання БВПД області. 

До процесу проходження студентами практики у системі БПД області долучилась значна частина команди Регіонального та місцевих центрів. Організацію та координацію цього процесу забезпечували директори, начальники відділів та спеціалісти місцевих центрів. 

За час проходження практики студентів ознайомили із нормативно-правовим підґрунтям системи БПД, завданнями, напрямками роботи, структурою місцевих центрів з надання БВПД, функціональними обов’язками працівників, практичними аспектами їх діяльності. 

Студенти з цікавістю долучилися до роботи місцевих центрів з надання БВПД. Зокрема, взяли участь у роботі виїзних консультаційних пунктів для окремих категорій осіб: інвалідів та осіб, які не можуть самостійно пересуватись, учасників АТО, внутрішньо переміщених осіб. Також, практиканти безпосередньо взяли участь в акції «Вуличного інформування», забезпечили поширення матеріалів про систему БПД (буклетів, пам’яток ВПО) серед мешканців області, розмістили відповідні плакати та листівки. 

     Фотозвіт за результатами проходження практики на базі місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги області можна переглянути «тут»