назад

У селі Журавичі Ківерцівського району відкрито мобільний пункт консультування з правових питань

26121605Продовжуючи роботу зі створення мобільних пунктів консультування, 16 червня 2016 року працівники Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги відвідали село Журавичі Ківерцівського району, де розташований Волинський пункт тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства (надалі – Пункт), які незаконно перебувають на території України.

З керівництвом закладу було обговорено питання подальшої співпраці у сфері надання безоплатної правової допомоги іноземцям та особам без громадянства. Зважаючи на те, що наразі тут тимчасово перебуває 77 таких осіб, працівники Луцького МЦ вирішили створити на його базі виїзний пункт юридичного консультування.

В перший день роботи до пункту мобільного консультування звернулася громадянка Російської Федерації, стосовно якої Хмельницьким міськрайоннним судом було прийнято рішення про її видворення за межі України, оскільки остання порушила норми перебування на території України. Жінка вважає себе біженкою, проте жодного разу не зверталася до Міграційної служби про продовження терміну її перебування на території України та до органів державної влади за отриманням статусу біженця.

IMG 8356 Журавичі

В ході вивчення документів з’ясувалося, що громадянка РФ не може підтвердити статус біженця. Працівники Центру будуть працювати над правовим вирішенням проблеми цієї громадянки.

Мобільний пункт консультування Луцького МЦ працюватиме в режимі телефонного дзвінка, тобто працівники здійснюватимуть виїзд на прийом по мірі виникнення потреби.

Організацією роботи мобільного пункту консультування зі сторони Волинського пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні, Державної міграційної служби України займатиметься начальник відділу аналітичної роботи, документування та перекладу Петро Цисюк.

 IMG 8354 Журавичі

Адреса мобільного пункту консультування:

45213 Волинська обл., Ківерцівський р-н, с. Журавичі, вул. Перемоги, 27.