назад
29.06.16

Семінар-тренінг у м. Білопілля

160629 04У м. Білопілля 29 червня відбувся семінар-тренінг «Надання первинної та вторинної правової допомоги в територіальних громадах – як зробити якісні юридичні послуги доступними». Участь у заході взяли директор Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Валентина Трошечко, головний спеціаліст Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області Владислав Розторгуєв, начальник відділу попередньої роботи з клієнтами Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександр Пономаренко та менеджер проекту громадської організації «Громадське бюро «Правозахист» Ірина Стегній. 

Учасники заходу обговорили основні переваги надання безоплатної правової допомоги та перспективи її розвитку. Статистика свідчить, що з кожним роком все більше громадян використовують можливість отримання правової допомоги, у той же час система БПД розвивається. Уже з 1 вересня розпочнуть роботу бюро правової допомоги (звісно, у Білопіллі також), які покращать правовий захист українців.

 

Метою проекту «Інтеграція первинної і вторинної безоплатної правової допомоги як гарантія доступу до якісних юридичних послуг для жителів Сумського, Білопільського та Краснопільського районів Сумської області», що здійснюється громадською організацією «Громадянське бюро «Правозахист» в партнерстві з Сумським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги в рамках проекту “Доступна та якісна правова допомога в Україні”, який впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти за підтримки Уряду Канади та Програмної ініціативи “Права людини та правосуддя” Міжнародного фонду «Відродження» є створення ефективності системи надання безоплатної правової допомоги для сільських громад Сумського, Білопільського та Краснопільського районів, а також жителів районних центрів Білопілля і Краснопілля та міста Суми шляхом інтеграції первинної та вторинної правової допомоги.