назад

Що ми знаємо про свої права, – розповідали школярам та студентам у Лебедині

OkM 171207 21Для розбудови правової держави та громадянського суспільства в Україні важливим є формування вищого рівня правосвідомості та правової культури населення. Великого значення набувають правове виховання і правова освіта.

Без глибоких знань прав, свобод, чинного законодавства розвиток жодного суспільства не відбувається.

OkM 171207 22 OkM 171207 23

Тому, 7 грудня в приміщенні бібліотеки №1 відділу культури і туризму Лебединської міської ради проведено інформаційну годину для учнів 9-го класу ЗОШ №3 на тему: “Права, обов’язки та відповідальність неповнолітніх”. Захід проведено разом із завідувачем бібліотеки Світланою Дворницькою, провідним бібліографом Ольгою Храмцовою та бібліотекарем Оксаною Лобко.

Учням розказано про Конвенцію про права дитини, яку називають “Світовою конституцією прав дитини”. Вона містить повний перелік прав дитини: на життя, на ім’я, на набуття громадянства, на піклування з боку батьків, на збереження своєї індивідуальності, право бути заслуханою у ході будь-якого розгляду, що стосується дитини та інші. «Метою цієї Конвенції є встановлення стандартів для захисту дітей від зневаги та образ, з якими вони стикаються до певної міри щодня в усіх країнах. У ній беруться до уваги різні культурні, політичні та економічні особливості держав, що є дуже важливим фактором. На першому плані у цьому документі стоять права дитини», – додав Сергій Іванов.

Змістовне доповнення стосувалося правових основ збереження життя та здоров’я дитини; усвідомлювати необхідність знань про права дитини; уміння користуватися допомогою дорослих за необхідності реалізації своїх прав та законних інтересів. Ним було також зачитано основні статті із Загальної декларації прав людини, Декларації прав дитини, Конвенції про права дитини та Конституції України.

OkM 171207 24 OkM 171207 25

Також учні та Сергій Іванов отримали можливість переглянути  виставку книг до “Тижня права”.

Цього ж дня у Лебединському ВПУ лісового господарства серед учнів 1-2-го курсу проведено лекцію на тему: «Що ми знаємо про свої права. Адміністративна та кримінальна відповідальність неповнолітніх».

OkM 171207 26

 

За більш детальною інформацією звертайтеся до Лебединського бюро правової допомоги:

пл. Соборна, 29; тел. (05445) 2-14-12.