назад

14713788 536540879870206 4115780088969221327 n

10 жовтня 2016 року працівники Підволочиського бюро правової допомоги Андріана Левак та Людмила Стефура спільно з головою Підволочиської районної ради Ігорем Монартовичем провели робочу зустріч із головою ГО “Районна спілка воїнів-учасників бойових дій, учасників АТО Підволочиського району” Назарієм Хрущем та членами ГО. Розмову також вели і про організацію роботи виїзних консультаційних пунктів.

Зустріч відбулася з метою розширення доступу до бюро вторинної правової допомоги ветеранів війни та осіб, на яких поширюється дія Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”.

Одним з найпоширеніших питань, яке цікавило присутніх, було питання щодо надання пільг учасникам АТО. Андріана Левак роз’яснила, що пільги для учасників бойових дій та осіб, прирівняних до них, визначені статтею 12 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”.

ВАЖЛИВО ЗНАТИ

Відповідно до ст. 12 ЗУ “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” учасники бойових дій та особи, прирівняні до них мають право на такі житлово-комунальні пільги:

—  75 % знижки плати за користування житлом (квартирна плата) в межах норм, передбачених чинним законодавством (21 кв. метр загальної площі житла на кожну особу, яка постійно проживає у житловому приміщенні (будинку) і має право на знижку плати, та додатково 10,5 кв. метра на сім’ю);

— 75 % знижки плати за користування комунальними послугами (газом, електроенергією та іншими послугами) та скрапленим балонним газом для побутових потреб в межах середніх норм споживання;

— 75 % знижки вартості палива, в тому числі рідкого, в межах норм, встановлених для продажу населенню, для осіб, які проживають у будинках, що не мають центрального опалення;

— позачергове користування всіма послугами зв’язку та позачергове встановлення на пільгових умовах квартирних телефонів (оплата у розмірі 20 процентів від тарифів вартості основних та 50 процентів — додаткових робіт). Абонементна плата за користування телефоном встановлюється у розмірі 50 процентів від затверджених тарифів.

Під кінець робочої зустрічі працівники бюро поширили серед присутніх інформаційні буклети із зазначенням адреси та графіку роботи бюро правової допомоги.

Звернутися до Підволочиського бюро правової допомоги можна за адресою: смт. Підволочиськ, вул. Д. Галицького, 80 (І поверх), тел.-факс.: (03543) 2-10-19.

Також в області працює три місцеві центри з надання БВПД та чотирнадцять бюро правової допомоги. Їх контакти можна переглянути тут: 

Тернопільський місцевий центр;

Кременецький місцевий центр;

Чортківський місцевий центр.

За єдиним номером системи безоплатної правової допомоги в Україні 0 800 213 103 можна уточнити контакти центрів та бюро по всій території держави. А так само дізнатися про те, які є види безоплатної правової допомоги, гарантованої державою, та як її можна отримати.