назад

В Катеринополі провели зустріч з посадовими особами Єрківської селищної ради

19 жовтня 2016 року в приміщенні Єрківської селищної ради Катеринопільського району в.о. начальника Катеринопільського бюро правової допомоги Уманського місцевого центру з надання БВПД Олена Назаренко провела робочу зустріч із керівництвом та працівниками селищної ради.

Метою зустрічі було налагодження взаємовідносин та початок плідної співпраці між Бюро правової допомоги та селищною радою щодо забезпечення надання якісної безоплатної первинної та вторинної правової допомоги усім без виключення громадянам. В ході зустрічі, було наголошено, що робота Бюро суттєво зменшує кількість скарг і звернень безпосередньо до органів місцевого самоврядування та багато інших.
Для громадян всі правові послуги є безкоштовними, послуги адвокатів відшкодовуються з державного бюджету.
Цього ж дня, з метою донесення до відома громадян інформації про можливість отримання безоплатної правової допомоги, працівники Монастирищенського бюро правової допомоги Уманського місцевого центру Олександр Нищик та Марина Ярмола спільно з працівниками Уманського місцевого центру з надання БВПД Наталією Сідлецькою та Наталією Мельниченко провели вуличне інформування жителів м. Монастирище та Монастирищенського району, м. Умань та Уманського району.
Працівники Уманського місцевого центру та Монастирищенського бюро пояснили суть безоплатної правової допомоги, порядок отримання первинної та вторинної правової допомоги, категорії осіб, які мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги, а також було роз’яснено питання щодо нових тарифів та порядку отримання субсидій.
Під час інформування, громадянам були надані друковані матеріали, що містять ґрунтовну інформацію про завдання та функції Уманського МЦ та Монастирищенського бюро правової допомоги та послуги, які надають місцевий центр та бюро. Також громадянам отримали буклети «Що таке безоплатна вторинна правова допомога та як її отримати?» та інформаційні матеріали, що стосуються процедури отримання субсидій.