назад

17274974 1314515638594021 738866699 n

6 березня 2017 року директор та інтегратор Кременецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Валентина Вербицька і Ярослав Лис провели зустріч-інформування з колективом Кременецького районного центру зайнятості на чолі з Олегом Ілиничем.        

Працівники центру зайнятості зверталися до фахівців місцевого центру з питаннями, що стосувалися галузі сімейного та спадкового права.

Зокрема, одну особу цікавило наскільки можливою є зміна в актовому записі про народження дитини її імені.

Представники місцевого центру роз’яснили, що відповідно до статті 144 Сімейного кодексу України державна реєстрація народження дитини здійснюється органом державної реєстрації актів цивільного стану з одночасним визначенням її походження та присвоєнням прізвища, імені та по батькові і засвідчується свідоцтвом про народження. Батьки зобов’язані не пізніше одного місяця від дня народження дитини зареєструвати народження дитини в органі державної реєстрації актів цивільного стану. Ім’я дитини, відповідно до статті 146 Сімейного кодексу України, визначається за згодою батьків. Якщо дитину народила мати,яка не перебуває у шлюбі, у разі відсутності добровільного визнання батьківства, ім’я визначається матір’ю. Кожна дитина може мати не більше двох імен, якщо інше не випливає із звичаю національної меншини, до якої належать мати і (або) батько.

Спір між батьками щодо імені дитини може вирішуватися органом опіки та піклування або судом.

17327937 1314515715260680 1684680324 n

На завершення зустрічі фахівці місцевого центру спільно з директором та заступником директора центру зайнятості Олегом Ілиничем та Олегом Загороднім, з метою спрощення доступу до безоплатної правової допомоги безробітних громадян, обговорили питання подальшої співпраці, яке полягає у:

-забезпеченні роботи дистанційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги у приміщенні Кременецького районного центру зайнятості;

-продовженні роботи мобільного пункту доступу до безоплатної правової допомоги у приміщенні Кременецького районного центру зайнятості;

-проведенні правопросвітницького заходу для працівників Кременецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги;

-спільному плануванні, організації та проведенні комплексних освітніх заходів, присвячених Всеукраїнському тижню права;

-подальшому проведенні спільних заходів (семінарів,круглих столів, тощо) спрямованих на підвищення рівня правової поінформованості безробітних громадян у приміщенні Кременецького районного центру зайнятості;

-забезпеченні розміщення в приміщенні Кременецького районного центру зайнятості інформаційних матеріалів для громадян з інформацією про систему безоплатної правової допомоги.

За результатами проведеної зустрічі сторони досягнули повного взаєморозуміння щодо виконання заходів, передбачених спільним планом дій Державної служби зайнятості та Координаційного центру з надання правової допомоги, для місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та  районних центрів зайнятості.

Додатково інформуємо, що отримати правову допомогу жителі Збаразького, Зборівського, Лановецького, Кременецького та Шумського районів можуть, зателефонувавши до Кременецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за номером: (03546) 2-52-33, або за допомогою  скайп-зв’язку: kremeneckiy_mc. Місцевий центр розташований за адресою: м. Кременець, вул. Шевченка, 59А.

За єдиним номером системи безоплатної правової допомоги в Україні 0 800 213 103 можна уточнити контакти центрів та бюро по всій території держави. А також дізнатися про те, які є види безоплатної правової допомоги, гарантованої державою, та як її можна отримати.