назад

Навчально – інформаційні семінари для адвокатів

IMG seminar114 березня 2017 року Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області провів два навчально-інформаційних семінари на тему: «Підвищення якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільному та адміністративному процесах та посилення взаємодії місцевих центрів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, на постійній основі за контрактом».

Семінари відбулися у приміщенні Другого львівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (м. Львів, вул. В. Винниченка, 30).

Відкрив семінари для адвокатів, які мають укладені контракти з місцевими центрами для надання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільних/адміністративних справах директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області Ігор Микитин, який розповів про етапи розвитку системи безоплатної правової допомоги та її пріоритети і напрями розвитку.

Заступник директора Регіонального центру Віра Іськович поінформувала учасників про механізм обчислення та виплати розміру винагороди адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, на постійній основі за контрактом, з урахуванням змін, внесених постановою КМУ № 1048 від 21.12.2016.

IMG seminar2

Директор Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Марія Николаїшин розглянула питання взаємодії місцевих центрів та адвокатів, в процесі надання безоплатної правової допомоги.

У свою чергу начальник відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Регіонального центру Орест Шот обговорив з учасниками проект загальних стандартів надання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільному та адміністративному процесах, запропонованих Координаційним центром з надання правової допомоги, а також питання формування професійних локальних груп адвокатів та роль інституту наставництва у цьому процесі.

В обговоренні питань взяли активну участь начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру Наталя Мелян, адвокати Олег Гуменюк, Зеновій Кінаш, Андрій Яцишин, Ганна Гавріш-Каракаптан, Віктор Василькевич та інші.

Учасники семінару висловились щодо необхідності посилення взаємодії між адвокатським середовищем та центрами надання правової допомоги, а також організації локальних адвокатських груп за основними напрямами їх роботи.

Зазначимо, що семінари мали на меті поінформувати адвокатське середовище про зміни у законодавстві щодо обчислення та виплати розміру винагороди адвокатів, обговорити питання стандартів надання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільному та адміністративному процесах і формування дієвих адвокатських груп за напрямами діяльності.