назад

Юристи Лубенського місцевого центру захистили права покупця в суді

img1

Незважаючи на те, що більшість українців знають, що вони як споживачі товарів і послуг мають право на захист своїх прав, можна зробити висновок, що далеко не всі знають свої права і вміють ними користуватися. Всім відомо, що продавець повинен передати покупцеві якісний товар, – у більшості випадків саме так і відбувається. Проте, нерідко трапляються випадки продажу неякісних товарів. Не всі знають про права покупця, які законом передбачені для захисту порушеного права на придбання якісного товару.

До Лубенського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулась гр. С., яка придбала ноутбук в магазині “Nв місті Лубнах. На 5-й день після купівлі у його роботі з’явились недоліки.

Гр. С. звернулась зі скаргою до продавця, після чого товар двічі передавався до авторизованого сервісного центру для проведення діагностики. Однак недоліки у роботі ноутбука не були усунуті. Це змусило гр. С звернутись до суду з вимогою про розірвання договору купівлі-продажу та повернення коштів.

Начальник відділу представництва Сергій Супрун в суді зміг довести, що наявність повторної, аналогічної поломки ноутбука, та повторність проведення ремонтних робіт більше ніж чотирнадцять днів свідчать про істотність недоліку у роботі товару.

Суд розірвав договір купівлі-продажу та постановив стягнути з продавця 6 000 грн. в рахунок відшкодування вартості ноутбуку.

Продавець з рішенням не погодився і оскаржив його, однак спір в апеляційній інстанції програв. 

Для отримання більш детальної інформації щодо захисту Вашого порушеного, невизнаного чи оспорюваного права просимо звертатись до Лубенського місцевого центру БПД, яке знаходиться за адресою: м. Лубни, вул. Монастирська, 17 (у дворі суду), тел.: (05361) 77-479, (МТС) 095 253 66 14, (LIFE) 063 996 27 61, Skype: lubnybpd