назад
19.07.17

Школа правозахисту для людей з обмеженими можливостями запрацювала у Кривому Розі

20197223 1405865042823924 114645064 n13 липня 2017 року у рамках діяльності Центру інклюзивного бібліотечного обслуговування людей з особливими потребами при бібліотеці-філії 24 фахівці Першого криворізького місцевого центру з надання БВПД організували зустріч Школи правозахисту для осіб, які не чують.

Начальник відділу правопросвітництва Першого криворізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Наталя Кожем’яка у ході зустрічі розповіла про діяльність Центру, види правових послуг, які він надає, послуги для людей з вадами слуху та про право осіб з обмеженими фізичними можливостями на призначення адвоката за рахунок держави.

Присутні на заході люди з особливими потребами з Криворізького ТО УТОГ дізнались, як оформити звернення, у тому числі в електронному вигляді, написати заяву, запит на інформацію, отримати роз’яснення з будь-яких питань, у тому числі – щодо захисту прав споживачів комунальних послуг. Для цього їм буде зручно скористатись порталами iGov.org.ua (послуга “Безоплатна первинна та вторинна правова допомога”), Урядовий контактний центр, Криворізький ресурсний центр.

Спеціаліст управління праці та соцзахисту населення Саксаганського району під час зустрічі надала консультацію щодо оформлення та нарахування субсидій за послуги ЖКГ, а представник Метінвесту запропонувала роботу для людей з вадами слуху на гірничо-збагачувальних комбінатах міста. Для найбільш прагнучих до нових знань пройшов майстер-клас «Як користуватись сервісами направлення електронних звернень».

Принагідно під час заходу юнаку з порушенням слуху представник місцевого центру Наталя Кожем’яка разом з перекладачем Світланою Єлізаветською допомогли скласти звернення та згодом отримати відповідну консультацію в управлінні праці та соцзахисту населення.

Усі учасники заходи також отримали методичні матеріали “Доступні інструменти захисту прав” з інформацією про центри безоплатної правової допомоги та електронні ресурси для направлення звернень.

Детальну інформацію з питань, пов’язаних з отриманням безоплатної правової допомоги, можна отримати за номером цілодобової телефонної лінії – 0 800 213 103 або на веб-сайтахМіністерства юстиції таКоординаційного центру з надання правової допомоги.

{gallery}news/2017/07/8{/gallery}