назад

Школярі Чутівщини пройшли правовий лабіринт під назвою «Подорож країнами Закону»

04122017Kochubeivska ZOSH 2

 У рамках Всеукраїнського тижня права фахівці системи БПД Полтавщини проводить відповідну правопросвітницьку роботу для різних цільових груп, чільне місце в цій діяльності займає правова освіта школярів і для цього фахівці системи БПД області використовують нові інтерактивні форми роботи.

Так, 04 грудня 2017 року у Кочубеївській загальноосвітній школі Чутівського району Полтавської області спеціаліст Чутівського бюро правової допомоги Анатолій Турчин спільно з директором навчального закладу Світланою Петренко та керівником правового клубу «Аргумент» Валентиною Ламаш з метою реалізації заходів, присвячених Всеукраїнському тижню права у Чутівському районі та в рамках реалізації правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО», провів «Правовий лабіринт» для учнів 9-11 класів на тему: «Подорож країнами Закону».

У ході заходу присутнім розповіли про основні норми Конституції України, після чого відбулася перевірка знань у вигляді вікторини. Під час заходу основну увагу школярів акцентовали на значенні Основного закону, законів України для розвитку та становлення України як правової держави, дотримання загальноприйнятих норм поведінки у суспільстві. Піднімалося питання взаємопов’язаності права та моралі для розвитку громадянського суспільства. Окремо йшла мова про Конвенцію про права дитини, основні норми законів інших країн щодо прав дитини, порівнювались норми права національного законодавства із зарубіжним законодавством. Присутні мали можливість взяти участь у грі, де у рольовій формі учасники намагалися переконатися у важливості дотримання прав у суспільстві. Крім того, учні переглянули цікавий фільм «Історія права». По закінченню заходу усі бажаючі мали змогу поставити питання по розглядуваній темі.04122017 Kochubeivska ZOSH 1

Цього ж дня у Кочубеївській ЗОШ I-III ступенів головний спеціаліст Чутівського бюро правової допомоги Анатолій Турчин спільно з директором навчального закладу Світланою Петренко провів лекцію для учнів 7-9 класів на тему «Цивільні права та обов’язки неповнолітніх». В ході заходу увагу присутніх було звернуто на законодавчі аспекти врегулювання даного питання. Крім того, учням розповіли про актуальне питання дієздатності неповнолітніх та їх відповідальності у цивільно-правовому полі. Окремо йшла мова про поняття «Емансипація» у цивільному праві, з’ясовувалася його сутність та можливості застосування на практиці у деяких випадках. По закінченню заходу усі бажаючі мали змогу поставити питання по розглядуваній темі.04122017 Kochubeivska ZOSH

Нагадуємо, що отримати фахову безоплатну правову допомогу Ви можете  звернувшись до Чутівського бюро правової допомоги, що  працює за адресою: с-ще. Чутове, вул. Набережна, 15, тел. (05347) 9-10-23.

Для забезпечення оперативного реагування на повідомлення про затримання осіб, на звернення громадян про надання правової допомоги та на проблемні питання, які вони порушують, а також для надання роз’яснень законодавства у сфері безоплатної правової допомоги, цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.