назад

Шлях, який ми хочемо пройти разом з вами

20170329 112944

Сучасна професійна підготовка студентів-правників у вищих навчальних закладах повинна бути максимально спрямована на майбутні фахові потреби, формувати такий високий рівень професійної та загальної культури,   компетентності, який дозволить випускникам підтримувати високий професіоналізм у будь-якій сфері правової діяльності (законодавчій,   виконавчій,   судовій,   слідчо-розшуковій,   нотаріальній,   науковоосвітній тощо). Одним з важливих моментів, який відіграє не останню роль у формуванні професіонала, є зустрічі зі справжніми фахівцями у галузі права.

       29 березня поточного року саме така доленосна, для когось з майбутніх правників, зустріч відбулася у Державному вищому навчальному закладі «Запорізькій національний університет». Третю пару у студентів юридичного факультету провів директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях Павло Наливайко.20170329 113003

       Окрім обов’язкової інформації про правові засади надання безоплатної правової допомоги в Україні, поняття безоплатної первинної правової допомоги та безоплатної вторинної правової допомоги, суб’єктів надання БПД та категорій осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу очільник РЦ поінформував магістрів-правників щодо результатів роботи установ системи БПД за перший квартал: кількість виданих доручень, кількість консультацій та роз’яснень тощо. Також студентам було презентовано показники результативності роботи адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги. Не залишилася без уваги й вчасність прибуття захисника до особи, яка відповідно до положень кримінального процесуального законодавства вважається затриманою, та або стосовно якої обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, що є свідченням високого професіоналізму адвокатів та злагодженої роботи усієї системи БПД.

     20170329 112847  Корисною для майбутніх правників стала інформація щодо можливості проходження практики на базі Регіонального та місцевих центрів з надання БВПД та у бюро правової допомоги.

Лише проходження практики дасть вам такий необхідний практичний досвід, навики написання інформаційних роз’яснювальних матеріалів, консультування відвідувачів, правопросвітницька діяльність, вивчення різних галузях права, підготовки документів процесуального характеру та підготовки до судового процесу., – наостанок додав Павло Іванович, – Саме цей етап навчання є стартовим майданчиком, який дасть розуміння професії – і ми готові пройти цей шлях разом з вами!

Для отримання консультацій чи роз’яснень з правових питань можна звертатися безпосередньо до

Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Запорізькій області:

– адреса: м. Запоріжжя, пр. Соборний, 77, 8-й поверх

– телефон: (061) 224-44-50

– е:mail: office.zaporizhya@legalaid.gov.ua

– віртуальна приймальня Рубрика: «Поставити питання юристу» на сайті Регіонального центру http://zaporizhya.legalaid.gov.ua

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України)