назад
14.02.22

Соціальний та правовий захист – тема чергових правопросвітницьких заходів на Полтавщині

Відвідувачі територіального центру  соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Крюківського району департаменту соціального захисту населення Кременчуцького району Полтавської області  дізналися про особливості  отримання соціальних виплат та безоплатної правової допомоги.

 Так, фахівчиня із зв’язків з громадськістю та пресою відділу безоплатної правової допомоги Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Альона Макаренко провела лекцію  для відвідувачів територіального центру, де поінформувала присутніх  про те,  які види соціальної допомоги надаються державою незахищеним верствам населення, зокрема щодо призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю, державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію та особам з інвалідністю і державної соціальної допомоги на догляд, надання соціальної допомоги пенсіонерам, які не мають відповідного трудового стажу тощо. В ході заходу було розглянуто  норми чинного законодавства, які регулюють зазначені питання, порядок та документи необхідні для призначення соціальної допомоги.

Також учасників зустрічі ознайомили з діяльністю Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, роз’яснили порядок отримання  безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, можливість отримання адресної правової допомоги.

“Важливо надавати людям знання щодо можливості отримання безоплатної правової допомоги, задля того щоб формувати в громадськості прагнення вирішувати проблемні ситуації в правовому полі”, – зауважила Альона Макаренко.

По завершенні зустрічі присутні малі змогу отримати індивідуальні консультації та отримати інформаційно-роз’яснювальні матеріали та висловили подяку за проведену лекцію.

Кременчуцький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м.Кременчук вул. Небесної Сотні,54; тел.: (0536) 75-75-20, 0635089705. Прийом громадян щоденно з 09.00-18.00 без перерви. Субота, неділя — вихідний.