назад

Сьогодні у Запоріжжі проведено круглий стіл “Практична співпраця між адвокатурою і державою заради якості правової допомоги”

1Захід організований Запорізьким відділенням ГО «Об’єднання  адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу» і проведено у  конференц-залі ЗОСППР “Потенціал” м.Запоріжжя 17 вересня 2015 року. Участь у круглому столі взяв директор Регіонального центру з надання БВПД Павло Наливайко, директор Першого запорізького місцевого центру з надання БВПД Ольга Бородіна, директор Другого запорізького місцевого центру з надання БВПД Сергій Вітько, представники  Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області, Ради адвокатів Запорізької області та адвокати системи БВПД м.Запоріжжя.

Керівник  Запорізького відділення ГО «Об’єднання  адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу» Олексій Біленко відкрив круглий стіл, привітав учасників і надав слово  директору Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Павло Іванович  у своїй промові розповів про можливості, які мають адвокати  системи безоплатної вторинної правової допомоги при взаємодії з центрами, навів приклади практичної реалізації БВПД  відповідно до Закону України “Про безоплатну правову допомогу” Регіональним та місцевими центрами,  і детально зупинився на порядку і умовах проведення конкурсу з відбору адвокатів, який відбудеться у жовтні 2015 року. Із виступу Павла Наливайка «В Конституції Україні – головному законі нашої держави написано, що кожний має право на захист. Система БВПД відкриває сьогодні нові можливості, як для незахищених верств населення, так і для адвокатів системи. Тому ми запрошуємо усіх адвокатів, які ще не в системі, приєднатись до нашої команди». 

У ході обговорення питання проведення конкурсу адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги, було окреслено його головну мету – набір адвокатів до роботи в системі БВПД саме із тих районів м.Запоріжжя та Запорізької області, в яких є найбільша потреба таких професійних захисників. Учасники дійшли згоди, що необхідно докласти максимальних спільних зусиль і ресурсів для розширення інформаційної кампанії з метою залучення адвокатів до роботи в системі безоплатної вторинної правової допомоги.

Сьогодні провідними спеціалістами безоплатної вторинної правової допомоги і представниками громадських організацій адвокатів БВПД розглядались та обговорювались такі нагальні проблеми, з якими стикаються адвокати під час надання правових послуг:

  1. надання безоплатної вторинної правової допомоги в цивільних та адміністративних справах;
  2. надання правової допомоги засудженим особам;
  3. залучення адвоката для проведення окремої процесуальної дії (ст. 53 КПК);  
  4. дотримання адвокатами БВПД Правил адвокатської етики при наданні правової допомоги.

Найбільш жваво пройшло  обговорення питання щодо розроблення стандартів якості надання БВПД у цивільних та адміністративних справах.

Дякуємо організаторам заходу за ще одну можливість важливої зустрічі задля обговорення спільних проблемних питань, налагодження взаємодії між системою БВПД та адвокатурою, поглиблення співпраці між органами адвокатського самоврядування.

{module Foto_ZP_RC_ks_17.09.15}

{module Foto_ZP_RC_ks_17.09.15_2}

{module Foto_ZP_RC_ks_17.09.15_3}