назад
12.11.21

Співпраця із молоддю Сумщини продовжується

Система безоплатної правової допомоги Сумщини декілька років поспіль активно співпрацює з молоддю Сумщини. Новим партнером Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області стала Молодіжна рада при Сумській обласній державній адміністрації.

Директорка Регіонального центру Олена Демченко та голова Молодіжної ради при Сумській обласній державній адміністрації Владислав Максименко, з метою інформування молоді про механізмами захисту їхніх прав, можливості отримання безоплатної правової допомоги від держави, формування культури законності та доброчесності у суспільстві, підвищення рівня правової освіти населення, підписали Меморандум про співпрацю.

Основними напрямками співпраці між Молодіжною радою та Регіональним центром визначено:

  • організація спільних просвітницьких заходів;
  • поширення інформації про права, визначених законодавством категорій осіб, на безоплатну вторинну правову допомогу усіма доступними засобами;
  • сприяння підвищенню рівня правової інформованості громадян з питань реалізації та захисту їхніх прав та свобод;
  • долучення соціально активної молоді до реалізації державної політики у молодіжній сфері на регіональному рівні, вирішення питань регіонального і місцевого значення у зазначеній сфері;
  • вирішення питань регіонального і місцевого значення у молодіжній сфері з питань реалізації державної політики на регіональному та місцевому рівні;
  • оперативне розміщення інформації, зміст якої може становити спільний інтерес, на веб-ресурсах, соціальних мережах, електронних засобах масової інформації.

 «Напрямок співпраці із молоддю нашого регіону є основоположним для побудови кращого майбутнього, тому як саме молодь є осередком рушійної сили. Ця співпраця є важливою не тільки для створення можливостей у майбутньому, але й для підтримання сталого напрямку розвитку як системи БПД, так і побудови молодіжної політики на теренах області», – наголосила очільниця Регіонального центру Олена Демченко.

Разом з тим, директорка Регіонального центру та голова Молодіжної ради обговорили формати проведення, запланованих у 2021 році, заходів. Зокрема, були погодженні заходи, щодо програми реалізації проєкту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення».