назад

Співпраця бюро правової допомоги та центрів зайнятості продовжується

ShM 2017 08 04  yampil seminar bezrobitni 14 серпня начальник Ямпільського бюро правової допомоги Володимир Лящевський в Ямпільському районному центрі зайнятості провів семінар для осіб, які перебувають на обліку як безробітні та осіб, які шукають роботу на тему «Громадські роботи. Забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги».

У сучасних умовах сформувався не дуже сприятливий клімат на українському ринку праці. Безробіття – один із головних соціальних ризиків, що підстерігає людину у сучасному суспільстві.Багато хто потребує правової допомоги у вирішенні питань, що лежать у площині трудового законодавства. Наприклад, з питань працевлаштування, звільнення, переведення, відновлення втрачених документів тощо.

У ході семінару присутніх було ознайомлено з порядком перебування на обліку, особливостями зайнятості під час перебування на обліку, можливостями стажування на робочих місцях, легальній зайнятості та участі в громадських та інших роботах тимчасового характеру. Крім зазначеного, було наголошено на завданнях, функціях, місцезнаходженні та розпорядку роботи бюро правової допомоги, послугах, що надаються та категоріях осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. Також під час заходу обговорювалися питання укладення різних видів трудових договорів, а також про переваги офіційного працевлаштування. Крім того в ході семінару Володимир Лящевський повідомив присутнім, що 17 липня у м. Суми запрацював у штатному режимі ще один контакт-центр, який є відділом Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області та у тестовому режимі функціонує з квітня поточного року.

«Основним завданням новоутвореного контакт-центру є надання правової інформації, консультацій та роз’яснень з правових питань усім, хто звертається на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0-800-213-103. Після семінару відбувся прийом громадян, які потребували юридичних консультацій та роз’яснень», – розпопів Володимир Лящевський.

До відома: для отримання безоплатної правової допомоги необхідно звертатися до «Ямпільського бюро правової допомоги» Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: Сумська обл. смт. Ямпіль, бульвар Ювілейний,12, тел.: 05456-2-20-50.