назад

У Житомирі національні правозахисні інститути та громадськість напрацювали механізми боротьби з порушенням прав людини під час затримання

07.08.2017 - seminar 44-6 серпня у Житомирі пройшов триденний семінар для представників держаних органів та громадськості на тему: «Взаємодія національних правозахисних інститутів та громадськості з метою попередження порушення прав людини та забезпечення їх належного розслідування в діяльності правоохоронних органів», організований Експертним центром з Прав людини за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». На заході зібралися представники Житомирського, Львівського та Хмельницького центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, органів прокуратури, патрульної поліції, Управління забезпечення прав людини Національної поліції України – УЗПЛ, ГУНП, Секретаріат Уповноваженого ВРУ з прав Людини та громадськості Житомирської, Хмельницької та Львівської областей.

Упродовж семінару учасники обговорювали, як запобігти порушенням прав людини: що роблять для цього перелічені інститути, як можна покращити їхню роботу та що можна зробити спільними зусиллями.

07.08.2017 - seminar 3
07.08.2017 - seminar 1

Заступник директора Регіонального центру з надання БВПД у Житомирській області Наталія Радушинська розповіла про стандарти якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальному процесі, зокрема, щодо вразливих груп населення; правові підстави діяльності, завдання та повноваження регіональних центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги; порядок залучення державного (безоплатного) адвоката для захисту прав різних категорій осіб.

07.08.2017 - seminar 6

«Ми всі знаходимося в одному човні і від того, як злагоджено ми будемо працювати веслами, залежить дотримання прав людини в Україні. Я очікую від семінару зруйнувати паркани між організаціями та налагодити плідну співпрацю з єдиною метою – дотримання прав людини на початкових стадіях затримання», – відмітила заступник директора Регіонального центру Наталія Радушинська.

Також зупинилася на досягненнях системи БПД за період 2013 – І півріччя 2017 років.

За результатами семінару патрульна поліція м. Житомира та Регіональний центр виступили ініціаторами та співорганізаторами проведення «круглого столу» для Управління забезпечення прав людини Національної поліції України – УЗПЛ, ГУНП, Секретаріат Уповноваженого ВРУ з прав Людини та громадськості Житомирської області.

07.08.2017 - seminar 5
07.08.2017 - seminar 2