назад

У селищі Береза надавали адресну правову допомогу малозабезпеченим верствам населення

ShM 2017 08 04  adresna dopomoga 14 серпня начальником Глухівського бюро правової допомоги Богданом Балицьким спільно з працівником сільської ради було здійснено адресну правову допомогу одинокій особі, мешканці с. Береза Глухівського району.

У випадках, коли люди похилого віку, одинокі та які не мають можливості з об’єктивних причин особисто звернутися в бюро правової допомоги, фахівці бюро, щоб забезпечити належні умови доступу мешканців громад до безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, прибувають за адресою клієнта для особистого спілкування. Основні причини – це фізичні вади, брак коштів, відсутність транспортного сполучення та безліч інших, які можуть виникнути в будь-який момент. Але ж не позбавляти людину її конституційного права на безоплатну правову допомогу?

Турбувало жительку села питання щодо порядку  перерахунку пенсії інвалідів 2 групи.

Під час візиту було надано правову консультацію та роз’яснено норми  Закону України «Про державний бюджет України та постанови Кабінету Міністрів України від 01.04.2008 року №265 «Деякі питання пенсійного забезпечення громадян».

«Людина – велика цінність, і допомога таким верствам населення – благородна справа. Тому потрібно намагатися робити все можливе, щоб такі люди відчували себе більш захищеними від доленосних негараздів», – зазначив Богдан Балицький.

Для отримання безоплатної правової допомоги просимо звертатися у Глухівське бюро правової допомоги: м. Глухів, вул. Шевченка, 4, тел. (05444) 7-07-20, 7-07-12.