назад

Співпраця Регіонального центру з Управлінням патрульної поліції

28.07.2016

patrul28 липня 2016 року за ініціативою Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Запорізькій області відбулась робоча зустріч представників системи безоплатної правової допомоги та Управління патрульної поліції  у м. Запоріжжі з питань взаємодії щодо своєчасного та якісного забезпечення права затриманих осіб на захист.

 

      Від Регіонального центру з надання БВПД у Запорізькій області участь в зазначеному заході прийняли начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Антонцев та начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Олександр Гришин. 

      Від правоохоронного органу був присутній начальник відділу чергової служби Управління патрульної поліції у м. Запоріжжя Департаменту  патрульної поліції Національної поліції України Андрій Стаученко.

 В ході зазначеної зустрічі було обговорено механізм  забезпечення  невідкладного надання безоплатної вторинної правової допомоги затриманим особам.

     Зокрема, Володимир Антонцев зосередив увагу присутніх на законодавчих вимогах щодо негайного повідомлення центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про факти затримання осіб та організацію цілодобового  надання безоплатної вторинної правової допомоги, в тому числі особам, до яких застосовано адміністративне затримання або затримання в кримінальному процесуальному порядку.

      Зі свого боку  Олександр Гришин розповів про дії адвокатів з надання безоплатної вторинної правової допомоги затриманим особам за найбільш типовими випадками, а також  про окремі результати проведених моніторингів діяльності адвокатів з питань якості надання безоплатної вторинної правової допомоги затриманим особам.

     У свою чергу  Андрій Стаученко довів присутнім інформацію про дії працівників патрульної поліції щодо забезпечення права затриманих осіб на захист, про проблемні моменти,  які при цьому виникають та напрями їх вирішення,  а також про взаємодію патрульної поліції з іншими підрозділами Головного Управління Національної поліції України в Запорізькій області  щодо затриманих осіб.

     За результатами робочої зустрічі представниками системи безоплатної вторинної правової допомоги та патрульної поліції було відпрацьовано конкретні заходи щодо забезпечення затриманим особам їх конституційного права на захист, а також досягнуто домовленості про проведення працівниками Регіонального центру навчальних заходів для  співробітниками патрульної поліції щодо  порядку та напрацьованої практики надання безоплатної вторинної правової допомоги затриманим особам за повідомленнями правоохоронних органів Запорізької області.