назад

Співпраця з прикордонниками триває

27 листопада в Регіональному центрі з надання БВПД у Херсонській області відбулась робоча нарада з питань забезпечення виконання законодавства.  Директорка Регіонального центру Марина Єлисєєва та заступниця директора Олена Іпатенко зустрілись з начальником відділу адміністративно-юрисдикційної діяльності Херсонського прикордонного загону капітаном Олександром Козловим.

Сторони обговорили ряд важливих питань щодо подальшої співпраці, проведення спільних правопросвітницьких заходів та проаналізували стан виконання законодавства, яке регламентує порядок інформування  центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про випадки затримання.

Олександр Козлов доповів про результати візиту Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини до пункту тимчасового тримання Подільського прикордонного загону.

Крім цього, він зазначив, що протягом 2019 року шість раз здійснювалось інформування Регіонального центру про факти адміністративного затримання осіб, проте фактів неприбуття або невчасного прибуття адвокатів не було і проблемних питань не виникало.

За результатами наради вирішили:

  1. З метою недопущення порушення законодавства, яке регламентує порядок інформування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про затримання, забезпечити інформування Регіонального центру про всі випадки затримань, крім випадків, коли особа захищає себе особисто чи запросила захисника.
  2. У разі отримання інформації про необхідність надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіональний центр у найкоротший термін призначає адвоката та направляє в місце здійснення затримання, а саме до підрозділу охорони кордону.


По завершенні зустрічі представник Прикордонної служби отримав буклети системи БПД мовами нацменшин і плакати.