назад

Співвласникам багатоквартирних будинків розповіли про систему безоплатної правової допомоги

160318 11Цікава зустріч із головою асоціації об’єднань співвласників багатоквартирних будинків «Сумщина» Романом Гученком відбулася 16 березня у Сумському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Під час зустрічі директор центру Валентина Трошечко розповіла гостю про систему безоплатної правової допомоги, про те, хто і на яких підставах може отримати адвоката, послуги якого оплатить держава, куди звертатися за якісними юридичними консультаціями. Роман Гученко запевнив, що отриману інформацію та роздаткові матеріали обов’язково передасть членам асоціації та жителям будинків, які до неї входять.

В свою чергу Роман Гученко розповів працівникам центру про особливості створення та функціонування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.

«Сумчани поки що продовжують вважати, що їх власністю є лише квартири, а сам будинок – це вже власність міста чи комунального ЖЕКу, тому що будинки рахуються на їх балансі. Але це хибне ствердження! Балансоутримування будинку ніяким чином не впливає на аксіому власності і може відбуватися лише за рішенням співвласників», – розповів голова асоціації.

«Щоби прийняти колективне рішення щодо утримання будинку, якраз і є допомогою факт створення у будинку ОСББ. Саме через законний механізм в ОСББ працює демократичний принцип прийняття колегіальних рішень. Якщо більшість проголосувала за те, щоби залишитися на обслуговуванні в ЖЕКу – добре, так тому бути. Проголосували за те, щоби змінити ЖЕК та найняти інше підприємство – так і буде», – наголосив Роман Гученко.

Працівники Сцмського місцевого центру подякували гостю за цікаву інформацію і домовилися про подальшу співпрацю.