назад
03.04.17

Стандарти якості надання безоплатної правової допомоги розробляють у столиці

17759754 1261425377310530 72271358831885536 nСьогодні у Києві розпочалася дводенна зустріч робочої групи фахівців системи БПД з розроблення проекту стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільному та адміністративному процесах (далі – БВПД ЦАС). Захід відбувається впродовж 3-4 квітня 2017 року у столиці за підтримки українсько-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні».

Отож, фахівці системи БПД спільно розмірковуватимуть над стандартами надання БВПД ЦАС. Не оминуть учасники і питання якості надання громадам й безоплатної первинної правової допомоги та відповідних стандартів таких послуг (далі – БППД). Для зручності та оптимізації відповідної роботи – учасники працюють у трьох тематичних підгрупах.

17796393 1261382653981469 4508297724025442879 n

Так, перша підгрупа у складі начальника управління правового аналізу та експертизи Координаційного центру Ганни Мередової, директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області Наталії Стьопіної та директора Дніпродзержинського місцевого центру з надання БВПД Сергія Лисака, – працює над розробкою проекту змісту загальних стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільному та адміністративному процесах. Зокрема, вони працюють над такими питаннями, як: робота над змістом загальних стандартів; обговорення можливості включення до стандартів ЦАС розділу щодо представництва потерпілих у кримінальному провадженні; робота над змістом джерел, на яких ґрунтуються загальні стандарти, та над основними джерелами інформації для перевірки дотримання загальних стандартів.

Із розробкою проекту змісту окремих стандартів та додатків до стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільному та адміністративному процесах мають справу учасники другої підгрупи – перший заступник директора Координаційного центру Мирослав Лаврінок, заступниця директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Наталія Радушинська та директор Сарненського місцевого центру з надання БВПД Микола Павлюк. Учасники цієї підгрупи міркують над питаннями щодо змісту окремих стандартів та їх поділ за стадіями; змісту джерел, на яких ґрунтуються окремі стандарти; основних джерел інформації для перевірки дотримання загальних стандартів; проекту протоколу узгодження правових позицій; формування орієнтовного переліку матеріалів адвокатського досьє; роботи над іншими додатками, що необхідні для ефективної роботи адвоката під час надання БВПД ЦАС.

Питанням стандартів якості надання безоплатної первинної правової допомоги займаються учасники третьої підгрупи – директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Херсонській області Марина Єлисєєва, в.о. директора Четвертого київського місцевого центру з надання БВПД Сергій Бреус, а також головний спеціаліст відділу взаємодії з адвокатами та органами адвокатського самоврядування управління забезпечення якості правової допомоги Координаційного центру Галина Поплавська. Серед питань, якими опікуються учасники у цьому зв’язку – перелік дій, які має здійснити працівник центру/бюро правової допомоги для якісного надання БППД, і розроблення власне проекту стандартів якості надання БППД.

У роботі над стандартами сьогодні також беруть участь директор Координаційного центру Андрій Вишневський, начальниця управління забезпечення якості правової допомоги Координаційного центру Вікторія Мітько. Серед учасників зустрічі – менеджерка проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» Оксана Кікоть.

17792979 1126277107476091 183866421 n

За результатами двох днів роботи очікуються фіналізовані проекти згаданих стандартів.

Бажаємо колегам натхнення та продуктивної роботи!

17758093 1126277124142756 385103069 n


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook       YouTube YouTube        Google Google+       тTwitter