назад

Студентам Херсонського факультету ОДУВС розповіли про безоплатну правову допомогу

24 березня заступниця директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Херсонській області Олена Іпатенко провела практичне онлайн-заняття для студентів 2 курсу групи 21ПДДС Херсонського факультету Одеського державного університету внутрішніх справ.

Проведення заходу організовано в рамках навчальної дисципліни «Запобігання та протидія домашньому насильству» професоркою кафедри адміністративного права та адміністративного процесу Юлією Кузьменко.

Під час заняття Олена Іпатенко розкрила аспекти надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги відповідно до чинного законодавства. Далі спікерка розповіла  присутнім про систему безоплатної правової допомоги Херсонщини, детально зупинившись на специфіці роботи Регіонального центру щодо надання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальному процесі підозрюваним, обвинуваченим, а також засудженим особам. (Дізнатися більше про надання безоплатної правової допомоги можна за посиланням: https://linktr.ee/legalaid.gov.ua).

Також студентів зацікавила інформація про можливість скористатися базою правових консультацій WikiLegalAid (https://wiki.legalaid.gov.ua).

Крім того, окреслено механізми співпраці поліцейських з регіональними центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Другу частину заняття було присвячено поняттю, видам, механізмам запобігання та протидії домашньому насильству. Зокрема, спікерка на прикладах пояснила специфіку надання правової допомоги жертвам домашнього насильства, а також порядок призначення захисника кривднику.

Під час заходу виникла жвава дискусія, студенти  мали змогу поставити питання Олені Іпатенко та отримати вичерпні відповіді.