назад
05.12.17

Студенти дізналися, як забезпечується право осіб на безоплатну правову допомогу

хууп екс     Упродовж двох днів, 4 та 5 грудня, в межах Всеукраїнського тижня права, в Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги приймали гостей – майбутніх правників, студентів Хмельницького університету управління та права й Хмельницького інституту Міжрегіональної академії управління персоналом.

     Молодих людей знайомили із принципами роботи системи безоплатної правової допомоги, її місією та цінностями, розповідали про структуру системи, результати діяльності.

     Екскурсії для студентів провела заступниця директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області Олена Варфоломєєва.

     Вона розповіла молодим людям, що на Хмельниччині працюють регіональний та чотири місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги, які працюють у Хмельницькому, Кам’янці-Подільському, Старокостянтинові та Шепетівці, а також 17 бюро правової допомоги, розташовані у райцентрах краю. Відтак показала, як організовано роботу в регіональному центрі, зокрема, як відбувається інформування центру про затримання осіб та призначення адвоката.

екскурсія3

екскурсіяХУУП 1

     Принагідно Олена Варфоломєєва поінформувала майбутніх колег про всеукраїнський проект Мін’юсту «Я МАЮ ПРАВО!», який спільно реалізовують органи юстиції та системи безоплатної правової допомоги.

     «Оскільки назагал рівень правової грамотності мешканців України невисокий, то проект має на меті поширення знань про те, яким чином реалізувати та захистити свої права у повсякденному житті», – зазначила заступниця директора регіонального центру.

*   *   *

     Нагадаємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області розташований за адресою: вул. Свободи, 70, офіс 222, м. Хмельницький, 29000; тел. 0382 720-168, 720-169. 

     Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.