назад

Студенти Національного юридичного університету ім. Я. Мудрого зможуть долучатися до роботи в системі БПД

{gallery width=100 height=100 alignment=left buttons=0 margin=5 layout=fixed lightbox=boxplus}news/17/n1004/2_kharkiv.jpg{/gallery}

Це стане можливим у рамках підписаного, учора, 3 жовтня, у Харкові Меморандуму про співпрацю між Національним юридичним університетом імені Ярослава Мудрого та Координаційним центром з надання правової допомоги.

{gallery width=200 height=200 alignment=left buttons=0 margin=5 layout=fixed lightbox=boxplus}news/17/n1004/2_kharkiv.jpg{/gallery}

Це стане можливим у рамках підписаного, учора, 3 жовтня, у Харкові Меморандуму про співпрацю між Національним юридичним університетом імені Ярослава Мудрого та Координаційним центром з надання правової допомоги.

Нині в Харкові проходить І Харківський міжнародний юридичний форум «Право та проблеми сталого розвитку у глобалізованому світі». Захід відбувається у Національному юридичному університеті імені Ярослава Мудрого і триватиме до 6 жовтня. Учора форум відкрили ректор Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Василь Тацій та Міністр юстиції України Павло Петренко. Відвідали форум та взяли участь у його відкритті й в.о. директора Координаційного центру Олексій Бонюк та директор Регіонального центру з надання безоплатної правової допомоги у Луганській та Харківській областях Анатолій Бородавка.

Під час цього заходу студенти мали змогу поспілкуватися із Міністром юстиції, отримати відповіді на свої питання «із перших уст».

1 kharkiv

8 kharkiv

Також на заході ректор Василь Тацій та Олексій Бонюк підписали Меморандум про співпрацю між Національним юридичним університетом імені Ярослава Мудрого та Координаційним центром з надання правової допомоги. Документ має на меті організацію співпраці, спрямованої на формування спільноти кваліфікованих правників та їх залучення до роботи в системі безоплатної правової допомоги в Україні, зокрема, й можливості проходження стажування у центрах з надання БВПД.

4 kharkiv

«Документ, який ми зараз підписуємо, стосується в першу чергу студентів-випускників. Це співпраця в залученні студентів старших курсів вашого вишу в роботі центрів з надання безоплатної правової допомоги», – наголосив Павло Петренко. За його словами, це практична складова досвіду, який можуть отримати студенти-випускники навчального закладу, розпочинаючи свій професійних шлях як фахових юристів. Він зазначив, що радий відвідати один із кращих університетів країни, який став першим з юридичних вузів, що тісно співпрацює з Міністерством юстиції, додавши: «Зустрічі з молоддю завжди надихають».

7 kharkiv

Спілкуючись із студентською молоддю під час круглого столу, Павло Петренко розповів про реформу юридичної освіти, відповів на запитання студентів щодо змін і перспектив розвитку законодавства, судової системи, монополії адвокатури. Міністр торкнувся запровадження в Україні повноцінної системи пробації, зосередився на системі безоплатної правової допомоги, зазначивши, що безоплатна правова допомога – це надважливий проект для всієї країни. «Закон – один для всіх, і українці мають право на захист», – наголосив він.

6 kharkiv

 


Інформація про Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях: 

 

Адреса: м. Харків, Майдан Свободи, 5, 6 під’їзд, 3 поверх 

Контактний телефон: (057) – 705 – 03 – 52

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103

(цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України)

Офіційний веб-сайт: http://kharkiv.legalaid.gov.ua