назад
01.08.22

Свято для маленьких переселенців Миргородщини

Днями для дітей с. Хомутець Миргородського району відбувся правопросвітницький та розважальний захід для дітей ВПО, всіх бажаючи діток та їх батьків. Юристка Миргородського бюро правової допомоги спільно з працівниками Миргородського ВП ГУНП в Полтавській області, працівниками Хомутецького сільського будинку культури підготували невеличке свято для малечі, в ігровій формі розповіли про їх права та обов’язки.
«Цьогоріч такі заходи набувають більшого значення та перетворюються на можливість привернути увагу до проблем дітей, які зараз страждають у наслідок війни, пережили обстріли, окупацію чи були вимушені переїхати у більш безпечне місце» -резюмувала фахівчиня бюро.
Фахівчиня наголосила на тому, що всі діти, у тому числі діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, діти, які постраждали внаслідок воєнних дій чи збройного конфлікту мають право на безоплатну вторинну правову допомогу та пояснила, що в українському законодавстві основними правовими документами, які регулюють питання прав дитини та їх захист є Конституція України, Сімейний кодекс України, Закон України «Про охорону дитинства» та Цивільний кодекс України. Конституція України говорить, що кожному гарантується право знати свої права та обов’язки. Це дає змогу запобігти посяганню на них.