назад

Нові точки доступу для Маріупольців

Напевно всі бачили фото розтрощеного міста Маріуполь, на жаль наші два офіси у місті спіткала така ж сама доля. Ми раді, що всі наші фахівці живі і здорові, і багато хто мав змогу евакуюватись. Фахівці на підконтрольних територіях тепер надають правову допомогу в інших містах України  і активно співпрацюють з партнерами, які так само допомагають евакуйованим маріупольцям.

Центри підтримки маріупольців “Я – Маріуполь” відкриваються за ініціативи міської влади Маріуполя по всій Україні і допомагають евакуйованим мешканцям міста у різних сферах життя. Такі центри відкрились у всіх великх містах України. Наші фахівці вже долучились до роботи центрів у Запоріжжі, Одесі та Івано-Франківську.

Олексій Тахтаров фахівець Великоновосілківського бюро правової допомоги наразі, надає правові консультації і роз’яснення, складає документи, які необхідні для захисту прав у суді у місті Запоріжжя.

До фахівчині Нікольського бюро правової допомоги Марії Тіори  за правовою допомогою звертаються маріупольці, які на теперішній час перебувають у Івано- Франківську.

Найпоширеніші питання: відновлення втрачених документів, порушення майна , зняття з обліку пошкоджених автомобілів, встановлення фактів смерті або народження на тимчасово окупованій території.

Фахівничя Маріупольського місцевого центру Екатерина Венжега зараз, так само, як і її колеги працює дистанційно  у місті Одеса, після окупації Маріуполя і долучилась до роботи у центрі, Я-Маріуполь в Одесі, шляхом надання правової інформації  для внутрішньо переміщених осіб.

«Ми прагнемо розширити точки доступу надання правової допомоги жителям Маріуполя, які тікали від війни та окупації так само як і ми. Робота у таких точках доступу надає змогу допомогти людям, які  проживали на територіях обслуговування нашого місцевого центру, куди б вони не переїхали » розповідає директор Маріупольського місцевого центру Наталя Сікора

Не дивлячись на складнощі і перепони місцеві центри продовжують якісно надавати правову допомогу і ми всі віримо, що скоро повернемось додому.

Центр Я-Маріуполь, у якому консультують наші фахівці можна знайти за адресою:

  • місто  Одеса, вул. Пішонівська, 30а
  • місто Запоріжжя, пр. Соборний, 150а
  • місто Івано-Франківськ, вул. Грушевського, 22 а.

Запорізький місцевий центр з надання БВПДКраматорський місцевий центр з надання БВПДМаріупольський місцевий центр БВПДБердянський місцевий центр з надання БВПДМелітопольський місцевий центр з надання  БВПД