назад

Система БПД на Прикарпатті налагоджує співпрацю з ГО «Елеос Україна»

12 грудня відбулася робоча зустріч між Миколою Горгулою, керівником «Шелтер Св. Ольги» та Михайлом Євчуком, директором Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області. Під час зустрічі обговоренню підлягали подальші питання співпраці, в частині можливості забезпечення надання безоплатної правової допомоги особам, які постраждали від домашнього, гендерно обумовленого насильства, внаслідок військової агресії рф, як шляхом виїзного консультування так і надання такої допомоги на місцях.

Цими днями Володимир Ковальчук, заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області з журналістами обласної газети «Галичина» відвідав Шелтер Св. Ольги, який влітку розпочав свою діяльність на Прикарпатті в с.Лисець.

Після розпочатої війни росії проти України багато сімей з дітьми з прифронтових територій стали жертвами російських окупантів, що в свою чергу призвело пошуку ними прихистку на Заході України. І якраз ГО “Елеос-Україна” багато прикладає зусиль, аби такі центри по роботі з сім’ями, які постраждали від насильства, реально могли допомагати таким родинам.

На Івано- Франківщині запрацював вже другий такий центр, після Маняви. Чималу підтримку у своїй діяльності центр для жінок, постраждалих від сексуального насильства отримує від голови Лисецької ОТГ Анатолія Лущака. Під час зустрічі обговорювалися питання продовження співпраці між «Шелтером Св.Ольги», Лисецькою ОТГ та системою БПД на Прикарпатті.