назад

Система БПД Житомирщини – створення соціального простору, вільного від насильства

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства» триває. Звичайно, фахівці системи БПД Житомирщини традиційно проводять правопросвітницькі та інформаційно-розяснювальні заходи самостійно або долучаються до соціальних партнерів. Все це забезпечує привернення уваги до проблем подолання будь-яких форм насильства, у тому числі насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

6 грудня фахівчиня Черняхівського бюро правової допомоги Юлія Поліщук завітала до Черняхівського ліцею №1. Під час проведення правопросвітницького заходу на тему “Запобігання та протидія насиллю” вона розповіла дітям про види насильства та його причини, а також – що робити у випадках домашнього насильства, куди звертатися по допомогу. Розкрила тему відповідальності за вчинення цього ганебного явища.

Правники системи БПД приділяють увагу й дорослій аудиторії.

6 грудня представниця Коростишівського бюро правової допомоги Наталія Кропивницька разом з КУ “Центр надання соціальних послуг” Коростишівської ОТГ та Коростишівським РС філії “Центр пробації” у Житомирській області провела індивідуальні профілактичні бесіди з підобліковими органу пробації у рамках акції «16 днів проти насилля». Вона ще раз нагадала про існування даної проблеми у суспільстві та посприяла підвищенню рівня обізнаності громадян щодо усіх форм насильства.

Протягом тижня завідувач Брусилівського бюро правової допомоги Юрій Ободзінський відвідав Відділ освіти та спорту Брусилівської селищної ради і Брусилівський РС філії «Центр пробації» у Житомирській області. Пан Юрій провів інформаційно-роз’яснювальні заходи в межах триваючої акції, акцентуючи увагу на важливості процесу створення недискримінаційного простору для життя, розвитку і професійного зростання кожної людини.

«Домашнє насильство є найпоширенійшою формою порушенння прав людини»,  – зазначає виконуючий обов’язки директора Житомирського місцевого центру з надання БВПД Андрій Мілютін. – «З січня 2017 року в Україні почав діяти  Закон України „Про запобігання та протидію домашньому насильству”, яким встановлено кримінальну відповідальність за його вчинення». 

7 грудня пан Андрій став гостем студії UA:Українське Радіо «Житомирська хвиля». В ефірі, присвяченому аб’юзивним стосункам в умовах війни, він підкреслив, що активізація партнерського руху органів державної влади, державних закладів, громадських організацій щодо викорінення домашнього насильства має ефективно сприяти формуванню свідомості усіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства.