назад
22.05.17

Тренінг:«Захист прав внутрішньо переміщених осіб»

117 травня у конференц-залі готелю «Оптіма» у м. Херсоні відбувся тренінг для співробітників Регіонального, місцевих центрів та бюро правової допомоги на тему «Захист прав внутрішньо переміщених осіб». Захід був організований та проведений представниками офісу «Крим-SOS(Херсон)».

2

Перша частина тренінгу була присвячена соціальному захисту внутрішньо переміщених осіб. Особлива увага акцентувалась на процедурі отримання довідки ВПО, оформленні адресної допомоги, субсидій, виплат на дитину та інших актуальних питаннях. Під час другої частини юристи офісу «Крим-SOS(Херсон)» зосередились на особливостях вторинної правової допомоги внутрішньо переміщеним особам. Були проаналізовані найбільш цікаві справи, особливо щодо встановлення юридичних фактів, а також висвітлені найбільш проблемні питання, з якими доводиться зустрічатись на практиці. 

3 4

Під кінець заходу учасникам тренінгу, які розділились на невеликі групи, було запропоновано вирішити ситуативні задачі, зміст яких ґрунтувався на прикладах з реального життя. Під час презентацій відповідей до обговорення мали можливість долучитись усі присутні. 

5 6

За результатами тренінгу його учасники отримали великий обсяг справді актуальної і корисної інформації. Більше того, організатори заходу вручили кожному цінні методичні матеріали. Сподіваємось, що вони стануть у нагоді, а допомога внутрішньо переміщеним особам, які звертаються до місцевих центрів та бюро, буде ще якіснішою.  

7 8